Yangın kaç çeşit olursa olsun önce insanın ciğerini yakar. Orman yangını, ev yangını, araç yangını, ölüm yangını vs.

Ormanlar bir kentin oksijen depolarıdır. İnsanların nefes alma alanlarıdır. Sadece insanlar mı? Aklınıza gelebilecek her türlü börtü böcek, küçük veya büyük baş hayvan türleri. Bir kişinin ihmali sonucu bir kıvılcımla başlayan ve giderek büyüyen bir orman yangınını düşünün. İnsan olanın içi sızlar, ormanla birlikte ciğeri yanar.

Şahsen ben ülkemizin hangi yöresinde olursa olsun orman yangınlarına en az şehitlerimize üzüldüğüm kadar üzülüyorum. Bırakın ülkemizi düşman bildiğimiz bir ülkede dahi orman yangını çıksa içim sızlar. Orman yangınlarına hiç dayanamam.

Gel gelelim son üç gündür turistik yörelerimizde başlatılan orman yangınlarına. İnsan ihmali veya vurdumduymazlığının sonucu çıkan orman yangınları bir ölçüde tolore edilebilir (aslında edilemez) ancak bir ormanı kasten yakmak ta ne oluyor? Bu son orman yangınlarını PKK üstlenmiş. Bunlar insan olamaz. Eğer bunlara insan diyen varsa onlarda insan değildir. İnsan olan bilerek o güzelim ormanları nasıl yakabilir. PKK mensupları zaten insan değiller. İnsan olsalar başta vatan haini olmazlardı. Tek kelime ile bunlar insan görünümlü hilkat garibeleridir.

WhatsApp’ta takip ettiğim gruptan arkadaşlarımın paylaşımlarını gördüm konu aynı. Bir arkadaşım “Bunu yapanlar (tarihte görüldüğü üzere) Kürt kimliğine girmiş Dinsiz imansız hain ERMENİLERDİR.. Soyları soplari Belli..” diye yazmış.

Ermeniler bile bu kadar vicdansız olabilirler mi o konuda biraz şüpheliyim. Ermeniler de acımasız ama orman yangınlarına onlarında üzülebileceğini düşünüyorum. Türkiye’de yaşayan bir sürü Ermeni vatandaşımız var. Büyük bir çoğunluğu Türkiye kanunlarına saygılı, birçok insanımızdan daha vatanperver olduklarını biliyorum.

Bir başka arkadaşım ise şu paylaşımda bulunmuş. “Ülke yangın yeri derken gerçekten yanıyor,, bu durum beni çok endişelendiriyor, kaçınılmaz sona dolu dizgin mı gidiyoruz”

Kifayetsiz ve 100 metre önünü göremeyen ve sadece seçimlerde sandıktan nasıl çıkarım diye düşünen bir yönetim anlayışının eseridir bu yaşadıklarımız. Evet ülkemiz zaten ekonomik yönden yangını yüreklerinde yaşıyordu. Ancak bu son yangınlar yüreklerimizin yanında ciğerlerimizi de yaktı. Bu şerefsizlerin aynı anda yurdumuzun değişik yörelerinde çıkardıkları orman yangınları hakkında söylenecek başka söz bulamıyorum. Cümleler aciz kalıyor. Sözün bittiği noktadayız.

Ülkemiz yangın yerine dönmüş, bu ülkenin hemen her konuda fikir beyan eden tek adamdan üç gündür bu orman yangınları hakkında bir yorum gelmedi. Ne dersiniz? Söyleyeceklerini not mu alıyor yoksa? Olaylar karşısında küçük ortağı Bahçeli gibi günler sonra mı açıklama yapacak. Merak konusu! Hiç unutmuyorum. Mersin’de Türk Bayrağı’na saygısızlık edilmiş, yerlerde sürüklenmiş ve çiğnenmişti. Tam 8 gün sonra Devlet Bahçeli’den konu ile ilgili açıklama gelmişti. Acaba diyorum üzüm üzüme baka baka mı kararıyor ne dersiniz? Sayın Cumhurbaşkanı bakalım kaç gün sonra açıklama yapacak bekleyip göreceğiz. Belki de Osman Öcalanı TRT’ya çıkarıp bir açaklama veya yorum yaptırırlar kimbilir?

Ülke gerçekten yangın yerine dönmüş, Tarım Bakanı çıkmış hala mazeret üretmeye çalışıyor. Elindeki mevcut yangın uçaklarını kullanmıyor, başka ülkelerden veya özel sektörden yangın söndürme uçakları kiralıyor. Olacak şey değil. Ülkemiz gerçekten düzgün yönetilmiyor. Düşünsenize Sedat Peker’in ifşaatları karşısında hangi ülkede olursa olsun iktidarlar 10 defa istifa etmişti. Ama bizde AYM’nin verdiği kararlar eğer kendilerine göre bir sonuç vermemişse kararı tanımıyoruz diyebilecek kadar pervsızlaşıyorlar. Böyle bir ülkede artık her türlü sonuç beklenebilir. Hatta ben gelecekten çok endişeliyim. Şöyle ki; OHAL yasasının yürürlüğünü uzattılar. Bu ülkede normal şartlarda mutlaka bir erken seçim bekliyorum ama diyelim ki seçimler gününde yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanı’nın üçüncü kez aday olup olamaması tartışılıyor. Bunu fırsat bilen iktidar mensupları veya Sayın Cumhurbaşkanı deseki OHAL şartlarında seçim olmaz dese ve seçimleri süresiz erteliyoruz dese, buna kim engel olabilir ki? Adamlar zaten kanun yasa tanımıyor.

Gelecek için böyle bir endişe duyuyorum. Tarihe not düşün diye yazıyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE