8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle binlerce mesaj yayınlandı, makaleler yazıldı, konferanslar verildi. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun o talihsiz mesajı sosyal medyada adeta viral oldu. Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı seçildiği günden beri belki toplumdaki marjinal gruplarında sempatisini kazanmak adına bize göre bazı yanlış adımlar attı ve atmaya da devam ediyor. Kendisine verilen kredileri bir bir eritiyor.

Ekrem İmamoğlu, ona güvenen ve oy veren sağ seçmeni adeta yok sayarak marjinal gruplara sempatik görünme adına adımlar attı. Haklı olsa bile mesela İstanbul’da sel felaketi yaşanırken kendisi Bodrum’a tatile gitmesi hala hafızalarda. Malatya / Elazığ depremi anında göstermelik olarak deprem bölgesine uğrayıp geçerek Erzurum Palandöken’de tatile gitmesi yine hafızalarımızdan silinmedi.

HDP’li belediyelere geçmiş olsun ziyareti yapıpta Diyarbakır’a kadar gitmişken, PKK’nın elinden çocuklarını kurtarmak için mücadele eden annelere uğramaması affedilecek bir hata değildi. Bu bağlamda yine Selahattin Demirtaş’ın eşi ile kahvaltı da beraber olmaları, kayıtsız şartsız Demirtaş’ı savunması gibi daha birçok hatalarını sayabiliriz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son ve en can yakıcı hareketi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle attığı Twit mesajı oldu. Evet bu mesaj İyi Partililer için yenilir yutulur bir mesaj değildi. Bir defa bu mesaj öyle safiyane duygularla atılmış bir mesaj da değildir. Günler önceden düşünülmüş, sinüsü cosinüsü hesaplanarak planlı bir mesajdır. Nitekim İyi Partililer topyekun bir şekilde bu mesajı kınama mesajları yayınladılar.

Oldu mu şimdi sayın İmamoğlu. Sana oy veren veya İstanbul’da olmayıp ta senin kazanman için dua eden insanları bu şekilde nasıl rencide edersin. Ben bir Ülkücüyüm. İyi Partiye de oy verdim. Ancak oyumu İstanbul’da kullansaydım size yani İBB Başkan adayı olarak size verecektim. Nitekim İstanbul’da bulunan tüm tanıdıklarıma telefonla ulaşabildiklerime size oy vermeleri için tavsiyelerde bulundum.

Sayın Ekrem İmamoğlu artık sizin hakkınızda kafam karmakarışık. Karmaşık duygular içindeyim. Bunu nasıl düzeltirsiniz bilemiyorum. Ama İyi Parti camiasını küstürmek size hiçbir şey kazandırmaz. Belki birkaç PKK’lıın oyunu alabilirsiniz ama öbür yanda milyonlarca İyi Partiliyi küstürmüş olacaksınız. Siz tavsiyem 6 milyonluk bir oy kitlesini sanırım karşınıza almak istemezsiniz. Nasıl yaparsızın, ne yaparsınız orasını bilemem ama bu camianın gönlünü alacak bir hareketinizi mutlaka bekleriz. Ama yok ben yanlış yapmadım kimseden de özür dilemem derseniz orası da sizin bileceğiniz bir şey. Mademki Cumhurbaşkanlığı adaylığı düşünüyorsanız toplumun her kesimini kucaklayacak bir hümanizme gönül genişliğine sahip olmanız gerekiyor. Bizden söylemesi…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE