Ne Jumbo Yetmiş, Nasıl Hediye Edilmiş

Ülkenin onca işi varken, ekonomi de alarm zilleri çalarken gündeme Jumbo Jet ile İş Bankası’nı oturttuk ya! Mükemmel bir toplum mühendisliği; iktidarı ve AKP Genel Başkanını kutlarım.

Efendim jumbo jet denince öyle seri üretimi yapılan bir uçak değil. Sipariş üzerine özel üretilen ender, nadir, gelişmiş ve itibarlı ülkelerin değil kimi Arap şeyh ve emirlerinin sahip olduğu bir hava biniti.

Dünya da 11 tane üretilmiş. On bir tanecik varmış koca dünyada.

4 tanesi Qatar Emirinde, Bruney Sultanında, BAE, Bahreeyn, Kuveyt, Fas gibi ekonomide çağ atlamış(!) nadir saygın ülkelerde olmak üzere on bir tanecik eşsiz bir binit. Özel yapılmış: “UÇAN SARAY”

Kanada’da yok.

Çin’de yok.

Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya, İspanya, Belçika, İsviçre, Avusturya, Avustralya gibi gelişmekte (!) olan ülkelerde dahi yok.

Qatar Emiri dört olandan birini İsviçre’de satışa çıkarmış. Varlık Fonu’nda onca harcanacak paramız da var ya! Biz de ilgilenmişiz.

Qatar Emiri çok duygulanmış:” Olur mu canım! Hukukumuz var, alın götürün size hibem olsun” deyivermiş. Kim kime bu kadar pahalı bir hediyeyi yapar ki? “Neyin karşılığı acaba” sorusu akla geliyor

Açıklama geldi, “Benim şahsıma değil, Türkiye Cumhuriyetine hediye edilmiştir.” İyi güzel de bunun hediye tutanağı olmaz mı, protokolü bulunmaz mı?

THY’nın envanterinde böyle bir uçak olmamasına karşın yedi ay evvelinden bunu kullanacak “pilot aranıyor” ilanı verilmiş neden?

Bu jet’e kim binecek, masrafları nereden karşılanacak? Yoksa itibarımız mı artacak? Beştepe’ye saray yaptık itibarımız mı artı?

Sn. Temel Karamollaoğlu: “Eğer siz parayla aldıysanız israf, devletin parasıyla alındıysanız HARAM, hibe ise çok ayıp derhal iade edilmeli”, CHP: “Bırakın 13 tane uçağı, 13 arabayı bile evinizin önüne çekseniz adamı kınarlar” demişlerdir.

Ülke ekonomik açmazda iken, asgari ücretli, esnaf, kobiler parasal sıkıntı içinde iken 500 milyon dolarlık uçakla ilgilenmenin anlamı nedir? Z Cumhurbaşkanının zaten 13 tane uçağı yok mu?

Kaddafi bile en son babasını almıştı çadırdan.

Qatar Emiri, bu uçakları şahsi parasıyla mı almış yoksa Qatar’ın bütçesinden mi?

Eğer Qatar Emirliğinin bütçesinden ise; Qatar halkı bunun nedenini neden sormuyor? Sormuyorlarsa büyük vurdumduymazlık!.. Eğer soramıyorlar ise durup düşünmek gerek NEDEN diye?

İkinci Dünya Savaşı sonrası, ABD Genel Kurmay başkanına Alman Genel Kurmay Başkanı’nın, “Siz bize ağır silahlar yapmamıza izin vermiyorsunuz ama bizim de kasalarımız ağzına kadar Mark dolu” dediğini unutmamak gerek.

Türkiye’nin ağzına kadar TL/ Dolar/Euro, Paund dolu kasaları mı yoksa stratejik üretim yapan fabrikaları mı var?

Eti-otu, samanı, zeytinyağını, unluk buğdayı ithal eden Türkiye’ye böylesine bir uçak alımı/bağışı hiçte şık olmamıştır.

Milletin midesi bulanmıştır. Unutmayın ki: “Bedava peynir, sadece fare kapanında olur.”

Esen kalınız.

Not: Devleti yönetenlere, Ömer Seyfettin’in “Pembe İncili Kaftan” hikâyesini okumalarını öneririm. Türk’ün onur ve gururu nedir öğrensinler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nazım Peker Arşivi

Ümit Özdağ’ın tahliyesi üzerine

22 Haziran 2025 Pazar 17:46

Amaç çok dilli bir anayasa mı?

15 Haziran 2025 Pazar 13:07

Mülakat ya da sözlü sınav

12 Haziran 2025 Perşembe 17:48

Kim daha rahat uyuyor

10 Haziran 2025 Salı 00:58

Terörsüz Türkiye söylemi

09 Haziran 2025 Pazartesi 01:08

Sırat köprüsü nedir, var mıdır?

04 Haziran 2025 Çarşamba 13:18

Gıdım gıdım Kur’ansızlığa

31 Mayıs 2025 Cumartesi 08:12

BOP planı tıkır tıkır işliyor

29 Mayıs 2025 Perşembe 11:34