Muhalefetin TBMM Genel Kurulu'nda ekonomi gündemiyle genel görüşme önerisini reddeden iktidar, bugün ekonomi zirvesi yapıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak zirvede kararı atanmışların verecek olması muhalefette tepkiye neden oldu.

CHP, seçimden sonra yağmur gibi gelen zamlarla had safhaya çıkan hayat pahalılığı ve ekonomideki kötü gidişat nedeniyle dün Meclis Genel Kurulu'nu 'KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması' ve Meclis'in çalışmaya devam etmesini görüşmek üzere olağanüstü toplantı çağırmış, ancak öneri AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Meclis, görüşmelerin ardından 1 Ekim'e kadar yeniden tatile girerken, bugün Saray'da ekonomi gündemiyle toplantı yapılacağı öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılacağı toplantıda, eylül ayında kamuoyuyla paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin ele alınacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca, son dönemde alınan para politikası kararları, ihracat, yatırım, destek önerileri ve kur korumalı mevduat hesabına ilişkin gelişmeler ile gıda ve perakende sektörlerinde yaşanan stokçuluk, haksız fiyat uygulamalarına karşı yürütülen çalışmalar, otomotiv sektöründe yaşanan ikinci el araç sorunu ve mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının değerlendirilmesi bekleniyor.

Editör: Yadigar Hanım