CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci Murat Aksoy’a “Demokrasinin kazanması için İyi Parti ile HDP’nin konuşması anlaşması lazım” demiş (İki gün önce youtube’de Çağlar Cilara’ya söyledi yalanlanmadı)

Artık yavaş yavaş topluma enjekte süreci başladı diyebiliriz demek ki.

Öncelikle adını koyalım HDP ülkemizi 40 yıldır kana bulayan emperyalizmin kapı kulu ve hizmetçisi yüz yıl önceki Anadolu’muzu işgal etmeye çalışan Yunan ordusunun bu günkü versiyonu PKK’nın legal görünen bir kurumudur.

Bu gün HDP ile muhataplığımız Atatürk’ün Yunan işgal ordusu komutanı General Tripolis’le muhataplığı ne kadar veya nerede ise o kadar veya orada olur.

Esas soru HDP demek Kürtler demek midir?

Kürtlerle Anadolu coğrafyasında bin yıldır beraber yaşıyoruz akrabalık komşuluk iş ilişkilerimiz ortak geleneklerimiz birlikte yaşama projeksiyonumuz olan kardeşlik bağımızın çok yüksek olduğu bir toplumdur.

Emperyalizm bu gün denediğini yüz yıl öncede denemişti fakat yüz yıl öncenin Kürtlerinin kahıri ekseriyeti emperyalizmin oyununa gelmemiş bizimle aynı vatanda aynı bayrak altında yaşamayı tercih etmiştir.

Geçen yüz yılda tabiî ki devlet davranışları itibarı ile güneydoğu Anadolu bölgemizde hatalarımız olmuştur.

Asıl sorun Kürt vatandaşlarımızın arasından birlik yanlısı ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak isteyen Anadolu coğrafyasına bizim gibi vatan gözü ile bakan ve bu coğrafyada birlikte bir gelecek tasarlayan bölge insanlarının ülke siyasetinde öne çıkmaması.

Meydanın 1980 öncesi ve kısmen sonrası feodal ağalara 1980 sonrası ise CIA’nın kurduğu PKK’ya bırakılması kolaycılığının yapılmasıdır.

Bu bölge siyasetinin dizaynı bölge insanına “Kırk katır mı? Kırk satır mı?” seçeneğinden başka bir yol bırakmamış bölge halkı ya feodal ağaların ya da pavyon fedaisi görünümlü PKK’nın eksenine terk edilmiştir.

Ülkemizin bir gerçeği var.

Eğer demokrasi ile yönetileceksek ve yönetenlerimizi seçim yolu ile belirleyeceksek ülke sathında yaşayan her bireyin hassasiyetini kabul etmek zorundayız.

Bu zorundalık ancak vatan hainliği, terör ve bölücülük le istisnalandırılabilir. Affedemeyeceğimiz ancak bunlardır.

HDP’nin izlediği siyasette terör bölücülük tabii dolayısı ile vatan hainliği vardır.

Sayın Kılıçdaroğlu HDP kuyruğuna takılacağına Kürt vatandaşlarımızın içinden birlik yanlısı insanları öne çıkarmaya dönük bir siyaset izlese bölge hassasiyetlerine eğilimli bir siyaset takip edeceğini söylese anlaşılabilir bir durumdur.

Ortağı olan partilerde makam ve paraya tapacak insanlar bulabilir ama ilk cevabı vatansever Kemalist CHP seçmeninden alır.