NE OLDU PAŞİNYAN?

Ermenistan 30 yıla yakın işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Karabağ ve çevre illerinden artık temizlendi. Ermenistan ve dolayısı ile Paşinyan kaşındı! İki de bir Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine saldırarak sivil ölümlerine sebep oluyordu. Bu öyle bir hal aldı ki artık bıçak kemiğe dayanmıştı. Azerbaycan bu 30 yıl içinde Türkiye’nin de desteği ile düzenli ordusunu kurdu ve eğitti. Aslında arkasında Rusya ve Fransa gibi ülkelerin desteği olmasa Azerbaycan, Ermenistan’ı bir kaşık suda boğacak güce ve nüfusa sahip durumda. Ancak, Ermenistan Rusya’nın arka bahçesi olması hasebiyle yine de Azerbaycan büyük bir başarı sağlamıştır.

Azerbaycan aslında bu hızla Karabağ’ın tamamını işgalden kurtarmak üzere iken Rusya Ermenistan’ın imdadına yetişti ve Türkiye’nin de bilgisi dâhilinde çatışmaları sonlandırmış durumda. Kısacası Rusya, Ermenistan’ı Azerbaycan’ın elinden kurtarmış oldu. İlham Aliyev basın açıklamasında ne diyordu? “Ne oldu Paşinyan? Seni it kovalar gibi kovduk. Gizli dehlizlerde ağlaya ağlaya antlaşmayı imzalamak zorunda kaldın. Ne oldu Paşinyan?” diyordu.

İlk açıklamalarda ortak gözlem kuvvetlerinde Türkiye yoktu. Hatta Kremlim sözcüsü Dimitry Peşkov; sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aksine yaptığı açıklamadı yapılan toplantı ve anlaşma metninde “Hayır. Rus-Türk ortak barış güçlerinden hiç bahsedilmedi, bu konu hiçbir zaman ele alınmadı” diyordu. Ama yapılan diplomasi sonucu Sayın Erdoğan’ın son açıklamasına göre ortak barış gücünde Türkiye’de olacak. Ancak yine de Rusya’dan gelen son haberlere göre Türkiye Karabağ’da olmayacak Azerbaycan topraklarında konuşlanacak, ancak Karabağ denetimine İHA'lar’a kontrol uçuşları yapabilecek diye açıklanıyordu.

NE OLDU BERAT ALBAYRAK?

Başta Meral Akşener olmak üzere muhalefet partileri ve ekonomistler senin ekonomiyi çökerttiğini, yanlış politika izlediğini söylüyorlardı. Ancak sen her defasında bizim yaptığımız atılımları Avrupa bile kıskanıyor diyordun. 5 yılda ekonomiyi çökerttin. Her ay açıkladığın ekonomik paketlerle bu milleti kandıracağını zannettin. Hatta bir süre de olsa kayınpederini dahi kandırdığını zannettin. Ancak gören gözler bunun böyle olmadığını söylüyorlardı. Hatta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener sizin politikalarınızı her konuşmasında dile getiriyor ve “Sayın Erdoğan her ay açıklattırdığın ekonomi paketleri yerine damadın Berat Albayrak’ı paketle ve evine gönder” diyordu. NE OLDU ALBAYRAK?

NE OLDU SAYIN ERDOĞAN?

Sayın Erdoğan, birçok konuda yaptığı hatalı adımlarına devam ediyordu. Bunların başında ekonomi yönetiminin başına liyakate değil de sadakate önem verdiğin için damadın Berat Albayrak’ı tercih etmiştin. Albayrak’ın göreve geldiği ilk günden ayrıldığı güne kadar yaptığı olumlu çalışmaya şahit olmadık. Ekonomistler Berat Albayrak’ın bu görevi kaldıracak beceri ve liyakate sahip olmadıklarını ilk günden beri dile getiriyorlardı. Ama siz tüm söylenilenlere kulak tıkamış kimseyi dinlemiyor ve söylenilenleri duymuyordunuz. Kaldı ki 2018 seçimleri öncesinde; “Oyu verin bu kardeşinize, faizle, dolarla, kurlarla nasıl baş ediliyormuş göreceksiniz" diyordunuz. NE OLDU SAYIN ERDOĞAN?

Ne oldu Sayın Erdoğan. 5 yıl bu ülke ekonomisine damadınızla birlikte verdiğiniz zararın boyutunu düşünebiliyor musunuz? Sadece ekonomi olsa yine iyi! Berat Albayrak’tan sonra yapılan atamaların ilk etapta olumlu yansımalarını görüyoruz. Ama eğer ekonomiye eskisi gibi müdahale ederseniz eskisinden daha kötü sonuçlar alacağınızı unutmayınız. Ekonomiyi rahat bırakın. Kendi kuralları içinde inanın ki doğru yolu bulacaktır.

Geçmişte 750’den fazla şehit vermemize mal olan sizin ‘Çözüm süreci”, bizim ise “Yıkım Süreci” dediğimiz PKK’lılara verdiğiniz sınırsız hoşgörünün sonucunu çok ağır şekilde ödediğimizi unutmuş olamazsınız. İflas eden ekonomi politikanız ve geçmişte PKK ile yaptığınız ve ağır bedeller ödediğimiz “Çözüm Süreci” ne oldu? NE OLDU SAYIN ERDOĞAN?

Son olarak tarihe not düşmek adına yazıyorum. Türkiye’nin 100 Yıllık yerleşmiş ve kurumsallaşmış ‘Parlamenter Sistemini’ terk edip “Başkanlık”! Denemesine geçtiniz. Türkiye deneme tahtası olamaz. Nasıl ki “Çözüm Süreci” gibi ve yanlış ekonomi politikalarınız gibi aslında Başkanlık denemesi olan ve adına “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” dediğiniz sistem de tıpkı öbürleri gibi çökecektir. Bu gömlek Türk Milletine dar geliyor. Bu böyle biline!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE