Ordu’nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut görevden alındı. Sebep..?

Sebep yok. Aslında zahiri sebep var da görevden alınmasına gerekçe değil.

Ama bu iktidar alışkanlık haline getirdiği gibi tüm memurlar benim partime çalışsın, herhangi bir toplantıda benden yani şahsım iktidarından övgüyle bahsetsin, hatta reisi (!!!) övgü dolu sözlerle ansın isteniyor.

Korgan’da ne olmuştu? 29 Ekim etkinlikleri düzenlenmiş. Kaymakam Miraç Akbulut çok güzel bir organizasyonla ilçede 29 Etkinliklerini gece fener alayı ile de taçlandırmıştır. Ancak iktidarı rahatsız eden konu Kaymamak Miraç Akbulut’un 29 Ekim töreninde yaptığı konuşmadır.

Konuşma’da iktidara saygısızlık var mı yok. Hakaret var mı o da yok. Efendim sen bizim reisin isminden neden bahsetmedin de Atatürk’ü defalarca ismen andın. Konuşma anında Ordu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta oradalar. Olaya en yakın görgü tanıklarıdır.

Sevgili Okuyucularım merak edenler Kaymakam Miraç Akbulut’un konuşmasının videosunun linkini tıklayarak konuşmanın tamamını dinleyebilirler.

https://www.dailymotion.com/video/x85a3hh (buradan açamayanlar linki kopyalayıp arama motorundan izleyebilirler)

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, görevden alınan Kaymakam Miraç Akbulut’un Atatürkçü ve idealist bir kişiliğe sahip olduğu için görevden alınıp soruşturma açıldığını iddia etti.

Ordu'nun Korgan İlçesine geçtiğimiz Ağustos ayında atanan tabiri caizse çiçeği burnunda Kaymakam Miraç Akbulut, aniden görevden alındı. Akbulut'un, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından yaptığı konuşmasından dolayı görevden alındığı ileri sürüldü.

Korgan’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kendisinin de katıldığını ve ilçe halkının Kaymakam Miraç Akbulut’u çok beğendiğini söyleyen Adıgüzel, Kaymakam Miraç Akbulut’un günboyu 29 Ekim kutlamaları ile ilgilendiğini söyledi.

Korgan’da bulunan Akp’liler ve tarikat mensupları Kaymakam Miraç Akbulut konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı diye şikayette bulunmuşlar. Kaymakam Akbulut konuşmasında;

Cumhuriyetin getirdiği kazanımları anlatırken, bir bölümünde Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Olay budur. Kaymakam nasıl olurda reisimizden bahsetmez de Atatürk’ün adını defalarca zikreder. Görevden almanın en büyük gerekçesi budur.

Takdiri örümcek kafalı olmayan aydın düşünceli okuyucularımın ferasetine bırakıyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE