Sevgili okuyucularım. Siyaset hiç bu kadar ayaklar altına düşmemişti. 18 Yıllık Ak Parti döneminden bahsediyorum. Yaşımız gereği ve siyaseti de ilgi ile takip eden bir kişi olarak Ak Parti dönemi öncesinde siyasette çok sert tartışmalara şahit olduk. Çok açık oturumlarda siyasetçileri dinledik. Ancak hiçbir zaman siyasetçiler bu kadar kibir abidesi olmadılar, bu kadar akıl tutulması zehabına kapılmadılar.

Meral Akşener ve ekibinin MHP içinde verdikleri hukuk mücadelesini, hatta iktidarın Balgat işgalcilerine verdiği desteği ve sonuçta partileşmeye giden süreci hep birlikte yaşadık ve şahit olduk. Meral Akşener ve partisi İyi Partiyi seçime sokmamak için nasıl bir kumpas hazırladıklarını azıcık siyasetle ilgilenen herkes bilir ve hatırlar. Ancak yine Meral Akşener’in feraseti (Kemal Kılıçdaroğlul’dan emanet Milletvekili isteyen Meral Akşener olmuştu.) ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi ve adalet anlayışı içinde çözüme odaklı atağı ile o kumpas sonuçsuz bırakılmıştı.

Yazımın ana konusuna Ziya Paşa’nın bir beyiti ile başlamak istiyorum.

“En ummadığın keşf eder esrarı derunun Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın”

Meral Akşener, İyi Parti’yi kurduktan sonra partisi ve kendisi hakkında en aşağılık hakaret ve saldırılarda bulunulmuştu. Meral hanım yılmadı, direndi ve her söylenilene tek tek cevap verdi. Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve küçük ortağı MHP’liler tarafından İyi Parti’nin ismini yeteri kadar kısa olduğu halde, aşağılamak maksatlı (İP) dediler. Meral Hamına FETÖ’cü dediler. Meral hanım da bu FETÖ’cü suçlamasına verdiği cevapta ; “Bırakın beni sülalemde tek bir tane FETÖ’cü bulun çıkarın ben bugün istifaya hazırım” dedi. İllet dediler, Zillet dediler, FETÖ’cü dediler, İP dediler, İP’siz dediler. Daha burada zikredemeyeceğim belden aşağı hakaretlerde bulundular. Hatta Meral hanımın namusuna bile dil uzatanlar oldu. İyi Parti’yi PKK ile kol kola olmakla suçladılar.

Güç zehirlenmesindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yamağı son dönemde Cumhur İttifakının oylarının hızla düşmeye başladığını görünce paniklemeye başladılar. Ne oldu? Hayırdır inşallah? 3 yıldır en ağır hakaretleri yaptığınız Meral Akşener ve İyi Parti’yi ne oldu da son dönemde keşfetmeye başladınız. Meral Hanıma ve İyi Parti’ye ‘Cici Çocuk’ muamelesi yapmaya başladınız. Meral Akşener dün ne ise bugünde aynısı. Hareket ve söylemlerinde en ufak bir değişim olmamasına rağmen Ayasofya’da 2 rekât namaz kıldı diye ‘Yerli ve Milli’ oldu. Amiyane tabirle herkeste bunu yedi..!

Türkiye’de geçmişte hiç alışık olmadığımız bir siyaset anlayışı hakim. Bugün ak dediklerine yarın kara diyen bir siyaset iklimi hakim durumda. Bunu yapanların yüzlerinde de en ufak kızarma emaresi de göremiyoruz. 18 yıllık Ak Parti iktidarında her konuda dejenerasyon yaşadığımız gibi siyaseti de dejenere ettiler.

Sayın Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’i eve dön daveti ve akabinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bu daveti desteklemesi yukarıda zikrettiğimiz oy kaybının sonucudur. 3 yıldır hakaret ettikleri bir parti ve liderine methiyeler düzmeleri pek hayra alamet değildir. İstedikleri cevabı alamayınca yine eskisi gibi hakaret ve aşağılama konuşmalarına şahit olabiliriz.

Netice olarak, Ziya Paşa’nın dediği gibi ‘Herkesi köy, alemi sersem’ zannediyorlar. Ama hiç te böyle olmadığını zaman içinde elbette göreceklerdir.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE