Ülkemiz 18 yıldır Ak Parti iktidarıyla yönetiliyor, bu durum 150 yıllık çok partili siyasal hayatımızda bir partinin tek başına yaşadığı en uzun iktidar süresidir.

Şöyle bir gerçek var, evrende var olan her şeyin bir ömrü vardır.

Bazı kayalar 5 milyar sene yaşıyor, bazı kelebek cinsleri ise bir gün yaşıyor doğal olarak yaşayan her şey yaşadıkça yıpranıyor ve mutlaka bir gün ölüyor.

Zamanı tanrının yaşadığı ve kişi oğlunun ölmek için yaratıldığı Orhun yazıtlarında var.

Kuran da Ankebüt suresi 57’nci ayette her canlının ölümü tadacağını izah eder.

İnsan yaş aldıkça yaşamını sağlıklı uzatabilmek için doktorlara ilaçlara yan takviyelere ihtiyaç duyar iyi teşhis tedavi yerinde müdahaleler sağlık ve biraz daha ömür getirebilir.

Ülkemizin siyasal hayatında son zamanlarda yaşananları bu bağlamda değerlendirebiliriz.

Ak Parti 2002 yılında bir koalisyon olarak iktidara geldi.

İlk yıllarda koalisyon ortağı FETÖ ve işbirlikçi liberallerdi. Tren Haydarpaşa’dan kalkmış bazı duraklarda bazıları iniyor bazıları biniyordu.

İlk inenler bir kısım liberal oldu ama FETÖ ile ortaklık devam ediyordu.

2009’da tren yalpalamaya başladı ve Ak Partinin reyi yüzde 38’e gerilemişti ve trene yeni yolcu, yeni yol arkadaşı, yeni ortak olarak PKK bindi.

PKK ile ortaklık bir 10 maddelik ortak anayasa metni hazırlamaya, Dolmabahçe sarayında birlikte poz vermeye, Abdullah Öcalan’a güzellemeler yapmaya, hatta Öcalan’ın Bodruma vali atanma isteğine kadar uzadı.

Tren yürüyordu…

Ama gene yalpalamaya başlamıştı çünkü PKK ile ortaklık halk nezlinde kabul görmemiş FETÖ ile de devleti bölüşememişlerdi.

Trene yeni yolcu, yeni yol arkadaşı, yeni ortak olarak MHP alındı. Birkaç yıldır da beraber (tabii şöför Ak Parti, muavin MHP) yolculuk yapıyorlardı. Fakat dış ve iç etkiler yıpranmışlık yalan ekonomisinin artık iyice halk tarafından anlaşılmış olması toplumun artık Ak Parti iktidarına güveninin azalması, virüs salgını ve en önemlisi ekonomik zorluklar sonucunda Ak Parti- MHP toplamının iktidara yetmediğini gösteriyor ve tren gene yalpalıyor.

Trene yeni yolcu yeni ortak lazım.

Şimdilik yeni yolcu olarak İYİ Partiye bir bilet rezervasyonu yapıldı.

Görüldüğü gibi tren Haydarpaşa’dan kalktığından beri 18 yıldır değişmeyen yolcu Ak Parti. Diğerleri biniyorlar işleri bittiğinde işe yaramaz hale geldiklerinde ya kendileri iniyorlar yada trenden atılıyorlar.

İzlenen siyasetin milletimizin zenginleştirilmesi güvenliği geleceği mutluluğu rahatı ile hiç bir ilgisi yok tamamen bir kişiye ve bir küçük oligarşiye hizmetle ilgisi var.

İYİ Parti kendisine hazırlanan iktidar yancısı rolünü kabul edebilir, bu durumu da topluma çok fazla egzejere ederek türlü yalanlarla iyi bir şey yapmış gibi sunabilir içinden birkaç hırsız zengin de türetebilir.

Ama tarih böyle bir davranışı nasıl yazar?

Acaba İYİ Parti’nin yapacağı davranış tarihin çok umurunda olur mu?