SUAT BAŞARANDAN ANLAMLI ADAYLIK AÇIKLAMASI

 

 

Gelinen süreçte Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Suat Başaran belirli dönemlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış değerli başkanlarımızıda yanına alarak MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamıştır.

 

Bu açıklama zamanlama ve süreç açısından çok önemli ve değerlidir. Bizde yazımızda özellikle Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Başkanları tabirini kullanmıyoruz. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığının eskisi yenisi olmaz. Ülkücülüğün eskisi – yenisi asla olmaz diyoruz. Eski MHP Genel Başkanı, Eski MHP İl ve İlçe Başkanları Yöneticisi asla olmaz diyoruz ve birlik beraberlik çağrımızı yeniliyoruz.

 

Sayın Suat Başaranda bunu vurgulamıştır. Ülkücülerin adaylığını açıklayan Genel Başkan Adayları arakasında kamplaşmasını, ayrışmasını engellemek istemiştir. Ülkücü, Ülkücü iradeye ses verir, Ülküsüne hizmet eder.

 

15 Mayıs Bir tüzük değişikliği kurultayıdır. 15 Mayıs Ülkücülerin ülkülerine ve Ülkelerine sahip çıkma kurultayıdır. 15 Mayıs yeniden Ülkücü iradenin söz sahibi olma kurultayıdır. Ülkücüler 15 Mayısta ayrışmaya değil, kaynaşma bir bütün olmaya gelecektir. Bu gün ve yarınlar için yeni MHP ve Türkiye için haykırmaya gelecektir. Birbirini şuncu buncu diye ayrıştırmaya değil; birlik ve kardeşliğe TÜRKLÜK şölenine gelecektir.

 

Temennimiz MHP Genel Merkezinin de bu şölene katılması yapmış olduğu yanlışları görmesi, MHP’yi, Ülkücüleri ve Ülkeyi tekrar kucaklamasıdır. Ülkücüleri paralelci, şuncu buncu diye sıfat yakıştırmalarına muhatap etmemesidir. Bu yeniden uyanış şölenine katılmasıdır.

 

MHP genel merkezi!!! Ocak Başkanlarının, İl , İlçe , Belde başkanı ve yöneticilerinin; son kurultayda sizi seçen değerli delegelerin haykırışına kulak verin, duyun ve görün artık. Ülkücüye Ülkücülükten başka hiçbir sıfatın yakışmayacağını ve yakıştırılamayacağını anlayın artık. Ülkücüler 15 Mayısta şölen yapacaktır. Tüzüğü değiştirecektir. Türkiye ve Dünya gündemine yönelip, karanlığa güneş gibi doğacaktır. Türkiye ve dünyaya kardeşlik ve Ülkü birliğini duyuracaktır.

 

Doğal üst kurul delegesi olan, Sayın MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri siz sizi seçen Ülkücü iradeye kulak verin ve 15 Mayısta tüzük kurultayına Ülkücü şölenine destek verin. Siz Ülkücülerin temsilcisisiniz. Seçim bölgelerinize sorun; bakın sizi seçen ülkücüler nediyor??? Hep bir ağızdan siz sayın vekiller bizim temsilcimizsiniz. Biz asiliz ve size tüzük kurultayına gidin diyoruz diyorlar….

 

MHP Genel Merkezi sizden beklenen ise yalnızca gölge etmemenizdir. Bir kez olsun doğruyu yapın ve gelecek ülkücü nesillerin önünde örnek teşkil edin…