Son zamanlarda Ak Parti ve HDP yakınlaşması konuşuluyor.

Fox Tv’nin orta sayfa programında Deniz Zeyrek Murat Yetkin,Çiğdem Toker,Doğan Şentürk ve Nevşin Mengü tartışıyorlar. Deniz zeyrek ve Murat Yetkin isim vermeden ak partili yetkililerin HDPlileri uygun gördükleri bir yere götürerek görüşme sağladıklarını dile getiriyorlar.

Türkiye’nin gündeminde şu anda İki önemli konu var;bir tanesi yerel seçimler,ikincisi daha da önemli yeni Anayasanın oluşturulması.HDP yeni anayasa oluşturulmasına zaten dünden razı.”Körün istediği bir göz Allah vermiş iki göz” daha ne istesinler.

Peki konuşulan konular ne olabilir?
Yeni anayasa taslağı oluşturulması ve yerel seçimlerde birlikte hareket edilmesi.Bu mümkün mü kardeşim amma da sallıyorsun Cumhur İttifakı onlarla görüşmesi söz konusu olamaz diyebilirsiniz.Ama işin içinde yeni anayasayı oluşturmak hatta tekrar cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili maddeyi değiştirmek,üçüncü kez seçilmek ve iktidardan düşmemek için her şey mübahtır.Tabii ki yeni anayasada sadece cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili madde değil Türklük ve cumhuriyetle ilgili önemli maddelerin değiştirilmesi de  söz konusudur

İktidar partisi bunun karşılığında HDP ye hangi konularda taviz verecek?

Gültan Kışanak  2014 Türkiye yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 30 Ekim 2016'da PKK'ya üye olmak iddiasıyla tutuklanmış,Yerine başkan olarak Etimesgut Kaymakamı kayyum olarak atanmıştı. 21 Kasım 2022’de tahliye edildi ancak davası hala devam ediyor.Kobani davası ve doğuda HDP belediyelerine uygulanmış olan KCK operasyonları ve kayyum atamaları konusunda HDP ye taviz vererek kolaylık sağlayacaklar.Davalar erken sonuçlandırılacak ve kayyum atamalarına son verilecek.

Bu gelişmelere paralel olarak iyi partide güç kaybetmeye devam ediyor. İddiaya göre ne yapacağını şaşıran Akşener serseri mayın gibi meçhule doğru kulvar değiştirmeye başladı.
İyi partiden daha önce peyderpey 70 kurucu üye ayrılmıştı, ayrıca İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, son olarak Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa ettiklerini açıkladılar.Ortalık iyice karışacak gibi duruyor.
Umarım bu karışıklıktan birileri yararlanıp yeni bir anayasa ile Türk milletinin mahkûm etmez.

Bir kez daha anladık ki”ben yaparsam mübah sen yaparsan günah ve vatan hainliğidir”görüşü tekrar yürürlükte..