İYİ Parti'nin kurucularından ve bir dönem Meral Akşener'in danışmanlığını yapan gazeteci Vedat Yenerer, kişisel Twitter hesabından, Ümit Özdağ'ın FETÖ kumpaslarına tepkisiz kaldığı iddialarına yönelik bir dizi paylaşım yaptı.

Yenerer,  Prof. Dr, Fatih Hilmioğlu'nun Özdağ'ın FETÖ kumpaslarında sessiz kalmasını eleştiren tweetine yanıt verdi. Hilmioğlu'nun Özdağ ile ilgili yorumunda yanıldığına vurgu yapan Yenerer, şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Hilmioğlu Hocam..
BÜYÜK YANILGI İÇİNDESİNİZ.
Ümit Özdağ, Ergenekon öncesi ve sonrası, PKK'nın yanı sıra F. Gülen ve cemaatine karşı tavrını NET olarak ortaya koymuştur. O süreçte, onların KARARGAHI Samanyolu TV'de bile korkudan ifade edilemeyenleri söylemiştir.
İlk kez..."

Yenerer, ilk kez açıkladığını belirttiği tweetinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"İlk kez buradan yazıyorum;

FETÖCÜ SAVCILAR, Meral Akşener'in sahneye çıkıp ALÇAĞA güzellemeler yaptığı TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA ÖZDAĞ'IN gitmesini, Fatih Üniversitesi rektörü ile en önde ve yan yana oturmasını isteyip, gitmezse, Ergenekon'dan tutuklanacağı şantajında bulundular.

O gece...

Yüz yüze görüştük. Bana, o Türklükle ilgisi olmayan Türkçe Olimpiyatları'na ASLA katılmama kararı aldığını ve eve almaya gelmeleri durumunda ruhsatlı silahıyla son mermisine kadar vuruşacağını söyledi.

Çok duygusal bir andı ve ağlayarak "Hocam yapma, hainlerin istediği olur..

götürsünler ama kazanamayacaklar. Mücadeleye devam edeceğiz. Türk milletinin size ihtiycı var" dedim. Kucaklaşarak vedalaştık..

O her gece bekledi. Hainler bir türlü gerekçe bulup gelemediler. Ama tüm iddianamelerde adını örgüt üyesi gibi DÜZMECE YALANLARI yazdılar..

Hilmi hocam,

Biz Silivri'de içerideyken ÜMİT ÖZDAĞ dışarıda, bugün MİLİYETÇİLİK MASKESİ takmış, milletvekili olmuş, ama bizi  hep görmezden gelmiş, susmuş, pusmuş, ağızını hiç açmamış sümsüklerden ÇOK DAHA FAZLA MÜCADELE ETTİ..

15 Temmuz FETÖ DARBESİ gecesi de birlikteydik. Ev'den ayrılırken.

"bir daha dönemeyebilirim." diyerek , oğlu Alp' kucaklayıp, koklayıp öptü ve eşiyle vedalaştı.Saatler 23'e yaklaşırken, teslim olmama ve er geç çatışma kararımız nedeniyle gereğini yaptık.
TBMM'nin uçakla bombalanması üzerine "Bunlar darbeci değil, terörist. Gitmemiz gereken yer

ölüm de olsa TBMM" dedi.2 araçla Ankara'nın boş caddelerinden TBMM'ye ulaştık. O an, 100 metre mesafedeydik, bir kez daha uçak bomba attı. Çok yakındaki kayınbiraderin evine sığındık. Sabah oldu ve salonu yerle bir olmuş TBMM'ye girdik. Yanımızdaki Genelkurmay'da çatışmalar

devam ediyordu..

HİLMİ HOCAM VE YÜCE TÜRK MİLLETİ BİLSİNKİ BEN VE AİLEM ŞAHİDİZ.."

HİLMİOĞLU ÜMİT ÖZDAĞ'I ELEŞTİRDİ

Fatih Hilmioğlu, Ümit Özdağ'ı, özellikle sığınmacı politikası konusunda desteklediğini belirtmiş, ancak, FETÖ kumpasında iktidarı ve partisini suçlamadığı için inandırıcı olmadığını paylaşmıştı.

Hilmioğlu'nun paylaşımı şöyle:

Editör: Yadigar Hanım