Kuşadası'nda Damlacık Deresi yenilendi: Her 15 dakikada portakal, limon ve yasemin kokuyor
Kuşadası Belediyesi, kaderine terk edilmiş Damlacık Deresi'ni kapsamlı bir yenileme projesiyle çağdaş bir yaşam alanına dönüştürdü. Görüntü ve çevre kirliliği ortadan kaldırılırken, yaklaşık 100 yeni çiçeklik yerleştirildi ve tüm bitki örtüsü yenilendi. Ağaçlar ve çalılar budanarak düzenli bir görünüm sağlanırken, otomatik sulama sistemiyle yeşil alanların sürdürülebilirliği garanti altına alındı.
Elektrik altyapısı tamamen yenilenerek dere boyunca çift sıra LED aydınlatmalar monte edildi. Beton bariyerler ve korkuluklar yenilenip boyandı, köprülerdeki hasarlı parçalar değiştirildi ve Kuşadası'nın kent logoları yerleştirildi. Derenin iç yüzeyi de boyanarak temiz bir görünüm kazandırıldı. Projenin en dikkat çekici özelliği ise 'Güzel Koku Veren Dere' uygulaması oldu.
Bu uygulama sayesinde, özel bir sistem aracılığıyla her 15 dakikada bir portakal, limon ve yasemin kokuları yayılıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yaptığı açıklamada, 'Kimsenin sorumluluğunu almak istemediği Damlacık Deresi'ni biz sahiplendik. Kentimizin kalbinden geçen bu alanı görmezden gelemezdik. Hemşehrilerimize temiz, ferah, güvenli ve estetik bir alan kazandırdık. Kuşadası’nı güzelleştirmeye devam edeceğiz' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.