İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinden istifa edenler için CHP’yi suçladı.

CHP’nin terörü kınayan bildiriye imza atmayan Özgür Özel’e “Bölücülere yaranmak için koltuk peşinde koşanlarla savaşıyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Meral Akşener’in DEM Parti ve CHP’ye söylediklerine sert tepki gösterdi. Akşener’e Gara olayını hatırlattı… Eski ittifak ortakları, birbirine düştü… CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginlik arttı. Meral Akşener, yerel seçimlerde ‘İttifak yok’ dedi. Partisinde ardı ardına istifalar oldu. Partisine saldırıldığını iddia eden ve “Bu bir savaştır. Ben buradayım” diyen Meral Akşener, dün yaptığı grup konuşmasında eski ortağı CHP’yi eleştirdi.

“Bana yakıştırıyorlar” diyen MHP'li Saffet Sancaklı, TFF başkanı olacak mı? “Bana yakıştırıyorlar” diyen MHP'li Saffet Sancaklı, TFF başkanı olacak mı?

CHP'nin 12 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası Meclis’te kabul edilen terörü kınama bildirisine katılmamasına kızan Meral Akşener “Terörü savunanların şanlı meclisimizde işi olmaz. Hainlere hain demeyen, sözüm ona demokrasi savunucusu yalancılarla, oy uğruna bölücülere boyun eğen koltuk sevdalısı çıkarcılarla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meral Akşener’in DEM Parti ve CHP’ye yönelik sözlerine çok sert yanıt verdi. Başarır, “Gara saldırısında 16 evladımız şehit düştüğünde hatırlasınlar aynı nedenlerle kimileri de imza atmamıştı. Ve haklı yapmıştı. O gün Meral Hanımın milliyetçiliği azalmamışsa bizim de azalmaz. O gün imza atmadığı gibi bugün de biz imza atmadık. Doğru duruş budur. İyi Parti de hanımefendi de bizim bildirimizi, sözlerimizi dikkate alırsa bence yanlış anladığını fark edecektir” diyerek Meral Akşener’i eleştirdi.

Ali Mahir Başarır, tehditvari açıklamalarına devam ederken, şehit cenazelerinde CHP’li milletvekillerine ve Özgür Özel’e tepki gösteren vatandaşlara da provokatör dedi.

Kaynak: Haber merkezi