Çok sıcak gelişme. Rusya’nın Ukrayna’nın işgali için harekat başlatması. Rusya devlet başkanı Viladimir Putin, eski SSCB günlerini özlemişe benziyor. 1991 yılında SSCB’nin dağılması ile bağımsızlığına kavuşan Türk devletlerinin dışında başka birçok ülke vardı. Putin bu dağılmayı içine sindirememiş olmalı ki, bundan 8 yıl önce Kırım’ı işgal etti. Ardından Gürcistan’da kendine yakın bir yönetim kurmak üzere Gürcistan’a bir harekat düzenledi. Daha yakın bir ay önce Kazakistan’daki iç karışıklıkları bahane ederek Kazakistan’a büyük bir askeri güç konuşlandırdı.

Şimdi ise sırada Ukrayna var. Bizdeki ayrılıkçı PKK gibi Ukrayna’a da ayrılıkçı yani Rus yanlısı Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlık istemesi ve Rusya devlet Başkanı Putin tarafından bu iki bölgenin bağımsızlığının onaylanması ile yeni bir evreye geçmiş oldu. Rusya bu iki ayrılıkçı bölgeyi bahane ederek Rusya Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü bozacak bir harekat başlatmıştır. Putin her ne kadar bizim Ukrayna’yı işgal etmek gibi bir niyetimiz yok dese de Ukrayna’yı artık Rusya’nın bir eyaleti gibi görebiliriz. Ukrayna’daki işgal ve katliama Batı ve ABD sadece şimdilik seyirci kalmayı tercih etmiştir. Bazılarının komplo teorisine göre bir dünya savaşı çıkabilir mi gibi bir görüşe de şahsen ben katılmıyorum.

İç siyasete dönersek, geçen hafta 6 muhalefet partisi lideri bir araya geldi ve gelecekte ne yapacaklarının yol haritasını belirlemeye çalıştılar. Bu olay Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı Erdoğan başta olmak üzere daha çokta küçük ortak Bahçeli’yi telaşlandırmışa benziyordu.

HDP’yi baştan beri Millet İttifakı dışında tutmayı uygun gördüler. Hatta HDP yöneticilerinin üçüncü bir ittifak kuracaklarını ilan etmelerine rağmen Sayın Cumhurbaşkanı diyordu ki, masada HDP’yi unutmuşlar diyordu. Devlet Bahçeli ise daha da ileri giderek yok yuvarlak masanın ayağını ise HDP temsil ediyor diye bir benzetme yapıyordu. Bana göre çok çirkin bir benzetme. 2019 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde İmralı’da besledikleri bebek katili Abdullah Öcalan’ın mektubunu TRT ekranlarında okuttular.

Yine yakın bir tarihte geberen Osman Öcalan’ı yine TRT ekranlarına çıkartarak seçimlerde HDP’nin oylarını almak gibi bir gaflete düşmüşlerdi. Sayın Bahçeli bunu ne çabuk unutmuşa benziyor. Tutmuş HDP’yi ilada içinize alın neden dışarıda bırakıyorsunuz diye bir yerlerini yırtarcasına bağırıyor. Gücünüz yetse Cumhur İttifakı’na HDP’yi alacaksınız da HDP size artık yüz vermiyor. Bunu bildiğiniz için HDP’yi Millet İttifakı’na yakın gibi göstererek, 2019 seçim öncesi ‘BEKA’ diye bir sloganı ağzınıza sakız ettiğiniz gibi 2023 seçim öncesi de HDP’yi şeytanlaştırma ve Millet İttifakı’na yakın gösterme çabası içinde olacağınızı artık herkes görüyor. Bütün hırçınlığınız bundan kaynaklanıyor.

Bu yolla vatandaşa bakın bunlar HDP ile işbirliği içinde diye göstererek oy devşirmeyi hedef aldığınız apaçık ortada. 6 liderin toplantısı sayın Bahçeli’yi çok rahatsız etmiş olmalı ki, kendisinin hani meşhur ebced hesabı ile 6 ve 9 rakamlarını kullanarak kendine has sonuçlar çıkarması sosyal medyaya uzun bir süre yetecek bir malzeme üretmiştir.

Sosyal Medya’dan bir alıntı. Sayın Bahçeli’nin ebced hesabının başka bir benzeri hesap şekli

Buyurun size bir örnek:

Buna benzer sosyal medyada 6 ve 9 rakamları ile üretilmiş o kadar malzeme varki birçoğunu burada göstermeye terbiyemiz ve yazım kuralları müsaade etmiyor.

Sevgili okuyucularım, anladın sen onu!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE