Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçim stratejilerini ve ittifak planlarını açıkladı.

Erbakan, yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıkları için ittifak yapabileceklerini, ancak diğer tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını ve logolarını kullanacaklarını belirtti.

Erbakan, yerel seçimlerde hedeflerinin, özlenen Milli Görüş belediyeciliğini yeniden hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Erbakan, "Yerel seçimlerde, belediyelerde rüşvet, yolsuzluk, çifte standart, liyakatsizlik, torpil ve adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Belediyelerin bir kuruşunun dahi israf edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Özlenen Milli Görüş belediyeciliğini milletimizle buluşturacağız." dedi.

İYİ Parti yeni Anayasa’ya neden karşı olduklarını açıkladı İYİ Parti yeni Anayasa’ya neden karşı olduklarını açıkladı

Erbakan, yerel seçimler için şu ana kadar 150 belediye başkan adayını ilan ettiklerini, diğer adayların da önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

Erbakan, "Yerel seçimlere Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 922 ilçemizde kendi adaylarımızla katılacağımızı ilan ettik. Bu seçimde belediye başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye meclisi üyesi, il genel meclisi adaylarımız olacak. Her birinde en iyilerimizi öne çıkarmalıyız." diye konuştu.

Erbakan, yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine de, daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkanlıkları için ittifak yapabileceklerini söylediklerini hatırlattı.

Erbakan, "Bu noktada bir talep oldu. Bununla ilgili değerlendirmemizi, istişaremizi yapıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde inşallah bilgilendirme yapacağız. Ancak Ankara, İstanbul, İzmir büyükşehir seçimleri dışında, tüm il ve ilçelerde, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi adaylıklarında, Yeniden Refah Partimiz kendi adaylarıyla, kendi logosuyla inşallah seçimlere girecekler." açıklamasında bulundu.

Erbakan, ittifak yapacakları partilerin hangileri olduğunu ise henüz açıklamadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, YRP Genel Başkanı Erbakan ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile hafta içinde görüşerek, işbirliği teklif ettiği biliniyor.

Erdoğan'ın, özellikle İstanbul'da seçim işbirliğinin önemine dikkat çekip, Erbakan'dan destek istediği belirtti.

Kaynak: Haber merkezi