BOP planı tıkır tıkır işliyor

Sınırlarımızın dışında ve bizdeki gelişmelere bakılırsa ABD, BOP projesinde epey yol almışa benziyor.

Kuzey Afrika’da bop tamamlandı. İslam ülkelerinde ya iktidarlar el değiştirildi ya da ABD’nin güdümünde yönetimler oluşturuldu.

İsrail’in ve ABD’nin bölgedeki emellerine engel üç büyük devlet kaldı: Mısır, İran ve Türkiye.

Mısır karıştırıldı, iktidar değişti.

İran ve Türkiye üzerinde çalışmalar son hızla devam ediyor. Ülkücü ve milliyetçi MHP, misyonunun tam aksi eylem ve projelerin içinde.

Sanırım bunun nedenini Bahçeli ve üç-beş yöneticiden başka hiç kimse bilmiyor. İl ve ilçe yönetimleri şaşkın.

Irak’ta otonom bir Kürt bölgesi oluşturan ABD, Suriye’yi düzenleme gayretinde. Bu düzenlemeye şiddetle direnen B. Esad, emperyalistler ve CİA’tçı, Siyonist islamcı teröristlere karşı ülkesini, Suriye halkını da yanına alarak son ana kadar savundu.

Filistin’e ve Filistinlilere sahip çıktı, destek verdi.

Türkiye’den sonra bölgedeki tek LAİK ülke idi.

Rusya’nın teslim ol, direnmeden vaz geç demesine karşın; Esad, tek başıma da kalsam Filistinli yetimler için savaşacağım, direneceğim dedi.

Bu tavrı üzerine Rus özel kuvvetlerince esir alındı, kendi komuta kademesi ile iletişim kurması engellendi, böylece Suriye ordusu çözüldü.

Sonuçlarına bir bakarsak:

Suriye düşerse Filistin düşer demişti şehit Nasrallah.

Filistin’in tek destekçisi olan B. Esad ve Suriye yok artık, Filistin düştü mü, düşmüştür. BOP, zaferini kutluyor.

Sovyet bloğuna tüm gücüyle destek veren Suriye’yi Putin, bir günde sattı mı, sattı. Emperyalistlere güven olur mu?

Kuran’ın Rum:32, Enam:159 ayetlerine karşı kurulan ve Türkiye’de büyük bir yol alan tarikat ve cemaat hareketlerine bakılırsa, laik rejim bir tehdit ve tehlike altında mı?

ABD ve Emperyalistler İslam ve Türk dostları mı? Elbette hayır. Bu yadsınamaz bir gerçekse, bizdeki tarikat, cemaat ve siyasal islamcılar neden ABD’nin yanındalar, onun ipine sarıldılar?

Sıra İran ile Suriye’yi karşı karşıya getirip, tarlanın taşı ile tarlanın kuşunu vurdurup işlerini kolaylaştıracaklar.

Kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Suriye’den ülkemize gelen milyonlarca Arap Suriyelinin içinde neden Suriyeli Kürt, hiç yok denecek kadar az?

Esad, Araplara zulm etti de Kürtlere etmedi mi?

Bu da projenin bir diğer yönü idi. Arapların bıraktığı bölgelere, ABD güdümlü Kürtler yerleştirildi. BOP, İslam ülkelerinin rejimlerini ve sınırlarını değiştirmeye yönelik, küçük dışa bağımlı devletler oluşturmak yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmektir. Libya’da, Irak’ta, Suriye’de olduğu gibi.

Ne yazık ki Ortadoğu’nun bin yıllık kaderi, BOP projesi ile yeniden şekilleniyor ya da şekillendirilecek.

Suriyeli yurtseverler, ülkelerinin geldiği durumu kavrayarak ülkelerine sahip çıkmalıdırlar.

İktidarı ele geçiren terörist guruplar, ABD’nin ve emperyalist güçlerin emir ve yönlendirmesi ile ülkede büyük katliamlar yapacaktır. Bunu yaparken de Esad’ın adamları, mezhepleri farklı diyecekler.

Esad yok ama, hiç değilse Suriyeli yurtseverler saflarını sıklaştırmalı, armudun sapı, üzümün çöpü demeyerek, ülkelerine sahip çıkmalıdırlar.

Esen kalınız.

Eğitimci-Yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nazım Peker Arşivi

İsteseler 360’ı çoktan bulurlar

26 Mayıs 2025 Pazartesi 09:26

65 yaşına uygulama siyasilere de olsun

24 Mayıs 2025 Cumartesi 14:57

Kendi tarihi, kendinden gizlenen Türk

21 Mayıs 2025 Çarşamba 18:09

Atalar taşa kazıyıp yazmışlar

19 Mayıs 2025 Pazartesi 09:27

Aslı hu nesli hu

17 Mayıs 2025 Cumartesi 12:44

PKK feshedildi mi?

14 Mayıs 2025 Çarşamba 10:10

Diploma iptali kaos doğuracak

12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:46

Türklerde hanım

10 Mayıs 2025 Cumartesi 13:13

Kaltak ne demek

08 Mayıs 2025 Perşembe 21:47