Arkadaşlar gerçekten ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bir siyasi parti düşünün, ülkenin gerçekliklerinden çok uzakta olan bir yönetim kadrosu var. Ülkenin içinde bulunduğu sosyal durumundan dolayı kendileri ana muhalefet durumunda. Halen orada kalmasının da anlaşılabilir olduğunu söylemem. Ama bu parti bugün bile hiçbir zaman iktidar olamayacağının sinyallerini veriyor. Neden mi?

Şundan dolayı; hatırlarsanız daha önce yazdığım “CHP Sosyoloji ile İlgilenmeli” adlı bir yazı vardı. Orada bir değerlendirme yapmıştım. O yazıda CHP’nin yanlışlarının AKP’nin doğruları olduğunu söylemiştim. Bir bakıma CHP’nin attığı her adımın yanlış olduğunu ve bu yanlışı halkı anlamaya çalışarak düzeltebilecegini üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bu yazımda ise artık doğrudan bir çağrı olarak söyleyeceğim.

CHP yönetim kadrosunun gerçeklikten uzak bir romantizm içerisinde olduğunu görmek hiçte zor değil. Bununla birlikte CHP seçmeni diye tabir edilebilecek kemikleşmiş CHP tabanı da onlara ayak uydurmakran geri kalmıyor. CHP yönetmeye talip olduğu halkı tanımiyor. Sokaktaki CHP seçmeni de öyle görünüyor ki, kendilerini ülke gerçekliklerinden kendilerini CHP yönetimi kadar soyutlamışlar. ‘Ben Chp’liyim” diye kendini tanımlayan kişiler de , kendilerini AKP’ye oy veren halktan soyutlamışlar. Onlara göre hep secmen suçlu, onlara göre hep Akp seçmeni cahil, akp seçmeni bağnaz.. Bu görüşte CHP tabanıyla, CHP yönetim kadrosu tamamen ortak paydada buluşmuş.

Ak parti secmeni için söylenen bu yakıştırmaların hepsinin birer ötekilestirme terimleri olduğunu önce bir kabul edelim. Yani tam manasıyla CHP’liler Akp seçmenlerini ötekilestirmeye çalışıyor. Kültürel sınıf olarak da kendilerinden aşağıda görüyorlar. CHP’lilere göre Tayyip Erdoğan’in tek başına 20 yıldır ülkeyi yönetmesinin suçlusu millet...

Hadi diyelim haklısınız, hadi diyelim bu halk cahil, kültür seviyesi düşük insanlar. Peki siz bu durum buralaaa kadar geldiğinde siz neredeydiniz? Halkın cahil kalmasına neden ses çıkarmadınız? Soyliyeyim mi? Çünkü siz Akp seçmeni olasak nitelendirdiğiniz taşra insanlarının muhafazakarlığını benimsemediniz, “yobazlar bizi desteklemesin” bile dediniz belki.

Eee ne olmuş oldu? Sizin otekilestirip kendiniziden uzaklaştırdığınız insanlar, AKP’yi bir liman gördüler. Daha sonra yıllar sonra birileri bizim kiymetimizi bildi diyerek Erdoğan’ı iktidarda tuttular.

Bugün itibariyle CHP’li yöneticiler ve seçmen ötekilestirme dilini acilen terketmelidir. Bütün cevrelere kol kanat germelidir. Belki çok geç bazı şeyler için ama insanların bir şekilde gönlünü almalıdır. Halk’a cahil diyip asagiladıkça, halk sizi sandığa gömecektir, unutacakatir, umursamayacaktır.

CHP seçimlere giderken kendi dogmalarından ödün vermek istemiyor. Seçimlerde oy isteyeceği insanları gerek yöneticileri, gerek sosyal medya trol yada fenomenleri, gerekse sokaktaki seçmenleri aracılığıyla yerin dibine sokmaktan geri kalmıyorlar. Bu kronikleşmiş bir hastalık, bundan sonra ne kadarı düzeltilir bilmiyorum ama önce CHP’nin kendisini düzeltmesi lazım. Seçimlerden önce “bu halk ile olmaz”, “Bu halkın zihniyeti değişmeli, biz ondan sonra iktidar olabiliriz” dedikçe daha çok zaman kaybı oluyor. Eğer başarılı olmayı istiyorsanız, halkın dusince yapısının değişmesini beklemeyeceksiniz, halkın istediği gibi olup daha sonra kendi sosyolojinizi oluşturacak ve halkın zihniyetini ve düşünce yapısını hatta “kültür seviyesini” yukarı taşıyacaksınız. Akp 2002’de iktidara nasıl geldi? Halkın istediği gibi davranıp daha sonra kendi sosyolojisini yaratıp kendi tebasını oluşturmadı mı?

Ey CHP yönetimi, reçete belli ilaç belli, ilaç kulağa dökülecek bir damla!!! Ama sanırım sizde bunu dökecek kulak yok..