Seçime 3 hafta kaldı.Partiler arasında kıyasıya bir yarış var. Geçen yerel seçimler, blokların seçimi olmuştu. Bu seçimde muhalefet parçalandı, Cumhur İttifakı aynı bileşenlerle devam ediyor. Bu parçalanma iktidar blokunun moral motivasyonuna katkı sağlasa da anketler ve sahada gördüklerimiz işlerinin kolay olmadığını, dengelerin çok fazla değişmeyeceğini gösteriyor.

Genel seçimler, küçük hesaplar ve hırslar yüzünden kaybedildi. Dünyanın en başarısız hükümetine karşı mücadele eden bir muhalefet kazanamıyorsa; o da dünyanın en başarısız muhalefetidir. Bu enflasyonda, bu yağma politikasında, bu yalan rüzgarında bir muhalefet ortalığı silip süpüremiyorsa bunun adı kifayetsizliktir.

Seçimin kalbi İstanbul'da atıyor. Erdoğan, bu defa İmamoğlu'na karşı kazanmak istiyor. Bütün imkanlarını buna göre seferber ediyor. İstanbul'u alırlarsa, Montrö'yü delmek, ABD'ye Karadeniz'i açmak için Kanal İstanbul inadını sürdürecekler.

Kurum, bakanlarla geziyor. Her gün bir veya birkaç bakan Kurum'a destek açıklamaları yapıyor. Fakat kürsü performansına baktığımızda Kurum,  arkadan itilmesine rağmen İmamoğlu'ndan birkaç gömlek geride kalıyor. Hele Gazze'yi istismar eden açıklamalarından sonra ibresinin  daha da aşağı düşeceğini söylemek mümkün.

Erdoğan, Ankara'dan umudunu kesmiş gibi. Turgut Altınok yalnız başına geziyor. Gittiği bazı yerlerde tepki görüyor.

Erdoğan'ın ülkücüyü ülkücü ile yenme politikası tutmadı. Yavaş'a seçmende büyük ilgi var.Halkla iyi iletişim kurdu, fark atması sürpriz olmayacak.

Manisa'da Selçuk Özdağ, Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Özdağ, AKP milletvekilliği döneminde Manisa'ya büyük hizmetler yaptı. Milliyetçi kimliğini asla unutmadı,ayrımcılık yapmadı.Manisalıları bir bütün olarak kucakladı.  Müthiş enerjisi ile her tarafa yetişti. Manisalıların onu sevdiğini biliyorum. Üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Cengiz Ergün çok yıprandı. Gittiği yerde tersleniyor. Özdağ'ın önünün açık olduğunu düşünüyorum.

Adana'da merhum Başbuğ'un ülkücülere emaneti Ayyüce Türkeş aday. Medya'da dikkatle takip ediyorum, gittiği yerde büyük ilgi görüyor. Adana, rahmetli Türkeş'e her zaman vefalı olmuş bir il. Aynı vefayı kızı Ayyüce Türkeş'e de göstereceğini umuyor, daha doğrusu bekliyorum.

Daha bir çok ilde böyle parlak isimler var. Zafer Partisi İstanbul adayı değerli kardeşim Azmi Karamahmutoğlu onlardan biri. Vatanseverliği, milliyetçiliği tescilli bir isim. Böyle isimlerin siyasette başarılı olmaları ve çoğalmaları lazım.  Bu yağma düzeninden ancak Karamahmutoğlu gibi  ilkeli, ahlaklı siyasetçiler vasıtasıyla kurtulabiliriz.Ülke her gün biraz daha geriye gidiyor.Sığınmacı istilası her şeyi alt üst etti.Zafer Partisi bu konuda çok doğru ve duyarlı bir politika yürütüyor.Böyle devam ederse öz vatanımızda parya olacağız.

Bütün bu açıklamalardan sonra İstanbul'da oy kullanan bir vatandaş olarak oyum elbette Karamahmutoğlu'nun olacaktır.

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Karamahmutoğlu olmasaydı tercihim muhalefetten, yani  İmamoğlu'ndan yana olurdu. Dini istismar edenlerle mücadele zordur. Çünkü bunu vatandaşa -dinle mücadele- gibi yansıtabiliyorlar.

AKP'yi onca başarısızlığına,şaibeli politikalarına, yolsuzluk iddialarına rağmen ayakta tutan da budur.Öteki ile mücadele kolaydır, çünkü arkasına saklanacağı bir din(politikası) yoktur. Yanlış yaparlarsa,getirdiğiniz gibi götürürsünüz. Onun için ülkenin bir an önce bu haram siyasetinden kurtulması gerekiyor.Türkiye bu kutuplaştırıcı, soyucu siyasetten kurtulmalı.

2/2

Diğer iller için ise tercihimi söyledim,Adana'da olsam İYİ Partili Türkeş'e, Ankara'da olsam Yavaş'a, Manisa'da olsan Selçuk Özdağ'a verirdim.Dilerim onlar kazanır biz de mutlu oluruz.

Not: Ramazanın bütün okuyucularıma hayırlar getirmesini diliyorum.