Yenikapı Ruhu, 15 Temmuz, Devletin Bekası.. ve sistemin re-organize edilerek yeniden yapılandırılması başlıklarında gündem teşkil eden konuların hepsini anladım ve kendi mantığımda doğruladım, destekledim.

Ancak;

Bir siyasi parti, hele ki MHP gibi kökleri ve gövdesi anlam ihtiva eden, bu partinin Gen Bşk’ında ortaya çıkan anlamsız yükümlülük halini artık anlamıyorum. Ne demek RTE'yi şartsız-koşulsuz desteklemek! En başta 15 Temmuz’a kadar yaşananların en büyük sorumlusu RTE ve AKP’dir. Onların dünya görüşünü, Cumhuriyet sistemine ve Mustafa Kemal’e karşı gelişen takıyyeci bakış açılarını sevmem söz konusu olamaz! Sistem değişikliğine “taraf olmak” demek de illa gidip RTE’ye oy vermek anlamı doğurmaz.

Türkçülüğü ayaklar altına alan adama nasıl oy vereyim?!.

MHP’nin kendi merkezli ve ideolojik formuna haiz hangi politikaları denendi ve açmaza düşüldü? MHP lideri ve etrafı önce bu suale cevap vermeli… Vermeli ki daha horozlar ötmeden beyan edilen AKP teşneliğini anlayalım.

MHP efkarı, Cumhurbaşkanlığı süreci için aday çıkarma hususunu kendi içinde mütalaa etti mi? MHP Gen Mrkz’i teşkilatlarına veya tabanına danışarak mı böyle bir sonuca geldi?!. İmdi ben, hep MHP’ye oy vermiş biri olarak, neden (sekter) parti politikalarının icabı inanmadığım bir isme oy vereyim?

MHP demokratik milliyetçilik esaslarını kaybetmiştir. Lider, siyasi muvazene ve politik stratejiden uzak kalarak, partisini dar bir kanala hapsetmiştir.

Bu kararın ve tek taraflı tercihin elbette MHP’ye faturası ağır olur! Türk Milliyetçiliği politik misyonuna yaslanan, mihenk teşkil eden politik hamleleri denemeden, meydana çıkmadan, vatandaşa ve Ülkücü efkâra karşı; istişare, karşılıklı iletişim kanallarını kapatarak alınan bu nevi kararlar MHP’ye darbedir.

Gayrı MHP liderini ve partisinin politikalarını destekleyecek bir karine elimizde bulunmuyor! Bu radde bağışık görünmenin izahı olamaz, mazeretleri anlamsız ve kadük kalır.

MHP kendi politikalarını faş edecek bir aday çıkarmak durumundaydı. Olmazsa alternatif yollar elbet mülahaza edilirdi.

Sn Bahçeli MHP’ye oy vermeyelim, diye elinden geleni yapıyor!