BAHÇELİ VE EKİBİNİN VİCDANI

M.H.P genel başkanı tıpkı sosyal hayatta olduğu gibi siyasi hayatında tek başına ve dostsuz yaşamayı seviyor. Vefa diye bir duygusunun olmadığını yakınen tanıyanlar dünden demişlerdi ama acaba-ki diyerek pek kişiliği ile ilgilenmemiştik. Egoları ile hareket ettiğini 1 KASIM  seçimleri sonrası tutum ve davranışları ile ortaya koyunca bizlerde inandık artık BAHÇELİ’nin dostluğuna güven duyulmaz. 

Bu kanaat nasıl oluştu bizlerde; dün kendisine destek veren, kendisi için her fedakarlığı yapan teşkilat başkanlarını bir çırpıda silip atması. Parti il veya ilçe teşkilatını kapattık diyorlar, fesih ettik diyorlar ve hiç vicdanları dahi sızlamadan kapatıyorlar, yada fesih yoluyla İlçelerde ve İllerde yıllarca mücadele eden değerli insanların partiden uzaklaştırıp birde utanmadan şahsiyetleri ile oynuyorlar.

Bir çok kardeşimizin yıllardır zor şartlarda görev yaptığı MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İlçe ve İl başkanlığı ile onların yanında görev alan yönetim kurulu üyesi kardeşlerimizi bir kalemde silip atıyorlar, Halbuki M.H.P de görev almak fedakar olmayı gerektirir, sürekli vermeyi gerektirir. Keza İlçe ve İl başkanı kardeşlerimiz ile yönetiminde görev alan ve teşkilata yakın olan insanlar içinde aynı şeyler geçerlidir.

Başta BAHÇELİ avanesi hiç ALLAH korkusu duymadan, hiç VİCDAN azabı hissetmeden kapattım diyor onunla bitti sanıyorlar. Bunların artık siyasi körlükleri sadece akıllarını yememiş, aynı zamanda ALLAH korkusu gibi bir duyguyuda bunlarda köreltmiş. Bahsettim M.H.P de görev almış, idarecilik yapmış arkadaşlarımızın hepsi saygıyı çokca hakeden insanlardır.

Küçük bir ilçe veya il başkanı partiyi her gün açmasa nasıl insanlara mesaj verecek, onun içindirki partiyi mutlaka açık tutacak. Partiye gelen giden olur diye mutlaka çayı idi, kahvesi idi öyle ağırlama hizmetini yapacak, parti binası kenarda köşede bir yerde değil mutlaka merkezi bir yerde olacak-ki gelip geçen görebilsin diye merkezi yerden, çok yüksek kira bedeli ile bir yer tutulup halkın gözü önünde olunacak.

 Teşkilatlarda görev yapanlar Başkan olsun veya etrafındaki yönetim kurulunda görev yapan insanlar olsun ancak kendi YAĞI ile kavrulan insanlardır.  Kıt kanaat geçinmelerine rağmen partinin bütün maddi külfetini kendi çoluk çocuğunun helal rızkından karşılayacaklar. Öyle sanıldığı gibi dışarıdan partiye yardım eden falanda olmaz. M.H.P   geçmişten bu güne hiçbir kayıtlı üyesinden AİDAT almamıştır. Çok nadir kardeşimizin üç beş kuruşu makbuz karşılığı verdiği ya olur yada olmaz.

Seçim zamanı gelir başka partili aday adayları parayı su gibi akıtırken, M.H.P li aday adaylarını bırakın, aday olanların bile Belde, İlçe ve İllere para vermek gibi bir alışkanlıkları hiç olmamıştır.

Genellikle M.H.P adayları ya devlet memurudur veya kendi yağı ile kavrulan kişilerdir. Zaten eski İl başkanı veya daha önceden parti yöneticisi ise bırakın para veya başka bir katkıyı ayrıca o teşkilatların üzerinde sanki bir otorite gibi davranışlarını sürdürürler. Yukarıda oturan tuzu kurular bunları idrak etmezler. Hepside oraya tepeden gelmiş, teşkilatlarında durumundan habersiz insanlar.

Şu anda sıkılmadan, vicdani bir muhasebe yapmadan kapattıkları bir çok ilçenin parti binalarının kirasını bile ödemekte zorlanan bu yiğit insanları görmezden gelenleri görünce üzülmemek elde değildir. 

Hala Devlet BAHÇELİ ile yola devam ediyoruz diyen il başkanı bazı kişilerede bir şey diyeceğiz. Değerli İl başkanı kardeşim. Siz hala kuru inatla hareket ederken, kendi yaşadığınız ilin bir çok ilçesinde Kongre için imza veren İLÇELERİ kapatmışınız. Ancak kapatmanıza gerek yoktu. O İlçeler zaten kirasını ödeyemediği için PARTİ TABELASINI çoktan indirmiştir. Eğerki bir mücadele edecekseniz KONGREYE karşı gelme mücadelesi yerine M.H.P Tabelasını tekrar o şerefli yerine asmak için mücadele edin.

Gördük-ki kuru inat yüzünden OLAĞANÜSTÜ kurultaya karşı çıkan İller başta olmak üzere en üsttekiler bile tek başına kalmışlardır.

Son olarak şunu açık ve net bir şekilde görüyoruz. M.H.P li seçmen 1 KASIM sonrası sadece Devlet BAHEÇELİ'ye sitem ederken, tenkid ederken şimdilerde artık SİTEM ve TENKİD boyutunu çoktan aşmış, daha ileri noktada hakareti dahi geçen sözleri söyleyenlerin sayısı sanıldığı gibi az falan değildir.

Aynı sözlerin OALAĞANÜSTÜ kongreye karşı gelen İL ve İLÇE başkanları ve diğer Delegede bunlardan nasibini alıyor.

Birde başta MİLLET VEKİLLERİ başta olmak üzeri diğer üst kurul delegesi olanların körlüğüne akıl erdirmek mümkün değil. Nasıl bu Vekiller illeri ve ilçeleri dolaşmıyormu? Halkın arasına girmiyormu? Bunların bir kaçı çıkıpta BAHÇELİ'ye gidişat hakkında bilgi vermiyormu sorusunu insanların sorduğudur.

Eğerki m.h.p genel merkezinde başta başkanlık divanı ve millet vekilleri altta konuşulanları, söylenenleri göremiyorsa yazıklar olsun.