Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin başta sayın Devlet BAHÇELİ olmak üzere konuşmaları, basına verdikleri beyan ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları yazılar adeta savaş stratejisi. Ne konuştukları, nede yazdıkları aklı selim ile izah edilmezken birde sayın Devlet BAHÇELİ beyin son olarak teşkilatlara gönderdiği genelge çok üzücü, üzücü olduğu kadarda düşündürücü. Resmen teşkilatları SAVAŞA çağırıyor.
Aslında genelgeyi satır satır ele alsanız vahameti net olarak anlarsınız. Bunun adı parti faaliyeti falan değildir. Bunun adı düpe düz ÜLKÜCÜ hareketi bir birine düşürmektir. Gerçekten genelgeyi okuyup dehşete düşmemek elde değildir. 1 Kasım sonrası sanki MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ bir belde, ilçe veya ilde parti faaliyeti yapmış, bir istişari toplantı tertip etmiş veya başka bir etkinlik yapmışda kongre isteyenler bunlara mani olmuş.
Sadece bunlarla yetinmemiş sayın BAHÇELİ birde müdahele edilmesini emir buyurmuşlar. Daha vahim olanı bize ait materyallerin kullanılmasına mani olun diyor. İşte burada sayın BAHÇELİ beye dur diyoruz. ÜÇ HİLALLİ bayrak veya BOZKURT ne senin, nede babanızın malıdır. Bizler sizin materyal dediklerinizi sizin emrinizle sevmedik-ki sizin tehdiniz ile terk edelim. Bu camianın hepsinin evinde her boy bir ÜÇ HİLAL veya BOZKURT vardır.
Artık genel başkan yardımcıları başta olmak üzere partinin üst yönetimde görev alanların ağızlarından çıkan adeta başka bir ülke ile yapılan savaş var  kendi tebasını motive ediyorlar. Keşke adam gibi edep ve haya sınırları içeriside kalarak, normal bir insan gibi eleştiri veya tenkid etseler mutlaka bizlerde anlarız. Ama her ağızlarını açtıklarında kırıcı, yaralayıcı ve ayrıştırıcı dil ile saldırma.
Baktığımızda bu sözleri sarf eden millet vekilleri kendi doğup büyüdüğü, yaşadığı yerlerden değilde ballı yerlerden vekil seçilenler. Hele birisi var dün bu partiyi terk edip gitmiş, birileri ile parti kurmuş ve o partide siyaset yaparken o zatı muhteremin kontenjanından tekrar bedavadan vekil olmuş. Bakmış daha önceki vekil olduğu ilden çıkamama korkusu var hemence atlamış seçilmesi garanti olan bir ile. Diğerleri-de farklı değil, zaten BAHÇELİ vekil sıralamasını İLLER veya tabanın isteğine  göre değilde yanında kendisine tamam efendim, evet efendim, doğrudur efendim diyenleri vekil yapmak için siyaset yapıyor.
Galiba bunların parti çalışmasından anladıkları koltuklarından kalkıp vatandaşın ayağına gitme yerine sosyal medyada kendilerine bir şey diyenler için gereğini yapmak olacak. Şahsım daha önce yazmıştım bunların koltuk için yapmayacakları bir şey yok, her şeyi göze almış ve adeta gözlerini kan bürümüş diye. Biri bize izah etse bizlerde öğrensek acaba sosyal medya ve başka yerlerde bunların aleyhine yazanlar bu şekilde tehdit etmekle siyasetmi yapıyorlar?
Sayın Devlet BAHÇELİ ve avanesi tabanı ve kongre isteyenleri tehdit ederken bu kervana şimdilerde ÜLKÜ OCAKLARI genel başkanı Olcay KILAVUZ beyefendi katıldı. Öyle konuşmalar yapmaya başladı acaba bu adam kaç yıldır bu hareketin içerisinde demekten kendimizi alamadık. Galiba oraya getirilmeside bir liyakat veya kapasite değilde doğrudan bağlılık, itaat etme ve emirleri uygulamaktır.
Ama bu durumun böyle olacağı belli olmaya başladığı ve buna müsaade eden ise sırf koltuğun bırakmak istemeyen, koltuk tutkunu ve yönetme hırsına kapılan BAHÇELİ'den kaynaklanıyor. Bir il başkanının elinden parti binasının anahtarını tehditle alıp koşa koşa BAHÇELİ beye teslim ederek ve BAHÇELİ beyle boy boy resim çektirip servis ederken ve daha sonra o şahsı sen parti il başkanı olarak atarsan herkes buradan kendisine pay çıkartmak için zemin yoklayacak.
Sayın BAHÇELİ ve avanesine son olarak şunu demek istiyoruz. Acaba siz bu partinin genel başkan ve yöneticileri olarak yalaşık 4-5 ay önce atadığınız ve ilk defa sizi canı gönülden desteklediğini deklare eden ERZURUM il başkanı olan o kişinin istifa mektubunu okudunuzmu? Okuyup anladınızmı? Adam ERZURUM gibi yerde beş ayda M.H.P il teşkilatını kuramıyor.
Beyler adam diyor-ki herkes değişim istediği için ilçelerde ve ilçede parti yönetimini oluşturamadım. Parti ise bir kişi ile olmuyor. Her halde bunu sizde anladınız diyeceğiz  ama hala anlamak istemediğiniz ortada. O verilen mesajı anlamış olsa idiniz bu kadar kırıcı ve yaralayıcı dilden uzak dururdunuz.  Artık sizin siyaset metodunuz insan için siyaset yerine kendi tabanı ile adeta SAVAŞ.

Açık ve net olarak BAHÇELİ ve avanesinin verdiği görüntüden ortaya çıkan sonuç.

Partiyi bölmek ve parçalamak, kendi ellerinde oyuncak gibi kullanmak, birilerinin  meşguliyetlerini bir şekilde geçirecekleri yer olmasına fırsat vermek, M.H.P genel merkezini kendi iş yerleri, yazıhaneleri, ticari yerleri, ofisleri ve nefisler için kullanmak. Nasıl olsa o güruhun kendi işlerini takip edeceği bir iş yeri için kira bedeli, vergisi ve algısı ile gelen gidenlere yapılacak hizmetinde masrafı olurken, FİLDİŞİ kulede tüm bunların hiç bir bedeli yok. Her hangi bir iş sebebi ile gelenlerden gözlerine kestirdikleride olursa yaşlarından ve ÜLKÜCÜ ahlakı hiç sayarak her türlü kirli görüntüyede sebebiyet vermeleri umurlarında değildir.

BAHÇELİ kongre ve parti geleceği için çalışıp, ona göre insanları kucaklamak yerine AYRIŞTIRMA peşinde, insanlarla SAVAŞ içinde.