Belki siz selden kütük kapmaya çalışmazsınız, ama o kişi çalışıyor. Üstelik kapmaya çalıştığı kütükler, sürekli ona zarar veriyor.

Halbuki daha ağır, daha soğukkanlı, daha bilinçli ve daha tutarlı davranmak mümkün.

Büyüklerimiz çok kıymetli sözler söylemişlerdir. Birisi şöyle der; "Akıl odur ki başına geleceği bile görebilir, göz odur ki dağın arkasını görebilir."

İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener'den bahsetmeye çalışıyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir hakaret davası vardı. Ekrem İmamoğlu'nun bağlı olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Almanya'daydı.

Mahkemenin beraatle sonuçlanmayacağı aşağı yukarı belli olmuştu. Meral Hanım, sabah çok erken Ankara'dan İstanbul'a hareket edip mahkemenin karar vereceği saatte İstanbul'da oldu.

Mahkemenin Ekrem Bey'in aleyhine verdiği karar için birlikte hareket edip bir mağduriyet yaratıp içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı olan siyasi bir projeksiyon üretmeye çalıştılar. Saraçhane'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Meral Akşener birlikte miting yaptılar.

Bu arada CHP Genel Başkanı, gerçek cumhurbaşkanı adayı olarak Almanya'daydı ve Türkiye'ye ancak bir sonraki gün gelebildi.

Türkiye'de siyasetle ilgilenen herkes, bu hızlı tepkiyi görüp okudu.

Tabii CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da o gün bu davranışı okuyup, ortağı olan Meral Akşener'i partisinden oy değiştirmeye çalışmakla suçladı.

İki gün önce sabaha karşı İYİ Parti İstanbul il Başkanlığının bulunduğu binanın camına ateş edilmiş bir mermi isabet etti.

Gene Sayın Meral Akşener mal bulmuş Mağribi gibi bütün avanesini İYİ Parti il Başkanlığının önünde toplayarak önüne gelen gider yaparak, yüksek perdeden bağırarak açıklamalar yaptı.

Sanki gerçekten il Başkanlığı bir saldırıya uğramış gibi serzenişlerde bulunup provokatif, bölücü, karıştırıcı konuşmalar yaptı. Tabii koroya Meral hanımın avanesi ve yandaşları da katıldı.

Birkaç saat sonra silah ateşleyen kişi yakalandı.

İYİ Parti İstanbul il Başkanlığının karşısındaki bir şantiyenin bekçisiymiş. Şantiyeye sürekli hırsızlar giriyormuş, emniyete de birkaç kez müracaatları olmuş ama hırsızlarla baş edilememiş. Şantiyenin sahibi de şantiyeye ruhsatlı silahı ile beraber bir bekçi yerleştirmiş. Bekçi hırsızlar ateş edince mermi de İYİ Parti İstanbul il Başkanlığının camından içeri girmiş. Bekçi yakalanınca ifadesinde amacının İYİ Parti'ye ateş etmek olmadığını, hırsızlara havaya ateş ettiğini söylemiş.

Meral Akşener hanımefendi camdan giren mermi olayını sabah erken saatlerde haber almış, apar topar İYİ Parti İstanbul il Başkanlığının önünde yüksek sesle bir mağduriyet yaşadığını, hiç kimseden korkmadığını vs. söylemiş.

Olaya karşıdan bakıldığında, bir bit yeniğinin olduğu zaten hemen anlaşılıyor.

Meral Akşener Hanım 14 Mayıs 2023 seçiminde Türkiye'nin en etkin görevlerini almak isteyen, hatta yürütmenin tamamının kendisine bağlanmasını öngören cumhurbaşkanlığı yardımcılığına adaydır.

Şayet seçilirse, devletimizin çok önemli kararlarını bu akıllı bir siyasi lider alacak. Türk milleti önce söyleyip sonra düşünenden kurtulup, önce davranıp sonra düşünen mi mahkum olacak? Hiçbir emperyalizm sömüreceği ülkeye akıllı bir siyasi lider organize eder mi?

 Tabii ki etmez.

Türk milleti bunlara layık değil.

Bu akıllarla Türk milleti yönetilemez…