Aslında Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy alarak bir başarı sağlamıştır.

Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi bir Pendikspor - Fenerbahçe maçı gibiydi.

Tayyip beyin artıları;

1- Türkiye’deki tüm cemaatler, tarikatlar Ak Parti’nin kontrolünde devlete sokulmuş ve Ak Parti taraftarı olarak kullanılmıştır.

2- Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm devlet kurumları, Bakanlıklar, Valilikler, Kaymakamlıklar, Milli Eğitim personeli, 21 yıllık Ak Parti iktidarının devlete yerleştirdiği tüm unsurlar kullanılmıştır.

3- Yüksek hatta çok yüksek, siyasi rakipleriyle kıyaslanamayacak bir para harcanarak seçim kampanyası yapıldı.

4- Para ile çalışan TV, Gazete ve diğer medyanın yüzde 90’ı Ak Parti tarafından kontrol edilerek Ak Parti’nin ve Tayyip beyin seçim kampanyasının bir parçası oldu.

5- Türkiye’de 7 milyon kişi devletten sosyal yardım alıyor. Devletten alınan yardımı tabii olarak yardım almayan kesim finanse ediyor. Ortalama bir ailenin 3 kişi olduğu Türkiye’de demek ki 21 milyon kişi bir şekilde devletten alınan sosyal yardımlarla ilintili sürdürüyor yaşamını.

Bu insanların kaçı seçmendir ve siyasi eğilimleri nasıldır bir araştırmak lazım. Ama 21 yıldır aynı yerden sosyal yardım alan kişilerin siyasal eğilimlerini tahmin etmek zor değildir herhalde.

6- Son seçimlerde kaç sığınmacının seçmen olur oy verdiğini kimse bilmiyor. Bazı görüşler 2 milyon olduğunu iddia ederken, son 5 yılda yabancıya konut satışının 285 bin olduğu biliniyor.

Konut satın alan yabancının ailesi vatandaşlık aldığına ve ailelerin kişi sayılarının Türk ailelerine göre iki misli olduğuna göre, sadece daire satın alıp vatandaş olan seçmen sayısı 1 milyonun üstünde.

Ya kirada olanlar?

İSKİ kayıtlarında sadece İstanbul’da 380 bin yabancının su abonesi olduğu bildirildi.

Demek oluyor ki Türkiye’de en az 2 milyon yabancı seçmen Tayyip Bey ve Ak Parti kontrolünde oy kullandı.

7- Kabul edilmeli ki Tayyip Bey bir ideolojik kitle yakaladı.

Azda olsa kemik bir seçmeni var ve insanlar tüm zikzaklarına, dün başka bugün başka, Diyarbakır’da başka, Bursa’da başka, Trabzon’da bambaşka konuşmasına rağmen algı etkisinde ona inanan bir kitle var.

8- Tayyip Bey kendisine oy vermekten imtina edecek insanlar için yeni ve kendisine bağlı kanallar açmayı bildi.

MHP yönetimindeki ve seçmenindeki profil değişikliği bu durumu anlamlandırıyor.

Tabii Kemal bey birlikte 7 kişi ile sandala bindi ama birlikte sandala bindiği insanların hemen hepsinin elinde sandalı delecek ve sandalın su alıp batmasını sağlayacak bıçaklar vardı.

Kemal beyin sandal arkadaşlarının sandalın batışına çalıştıkları, Kemal beyin HDPKK ile ilişkisine bir duvar örememesi, Kemal beyin partisinden Atatürkçüleri ve Milliyetçileri tasfiye etmesi, Kemal beyin kendisine olan emperyalizm desteğinin Türk milletince kabul edilmemesi ve tabii kişisel yetersizliği.

İki yetersizin yarışını izledik, bir yetersiz kazanacaktı ve kazandı.

Ama yakın bir zamanda FETÖ’cülerin çocukları da çalınmış sorularla sınavları hep kazanıyor hep Türkiye derecelerini FETÖ’cülerin çocukları paylaşıyordu…