İYİ Parti başkanı Meral Akşener partisinin gurup toplantısında Tayyip Erdoğan’la İsrail başbakanını birbirine benzetmesi, siyaset dünyamızda çeşitli tepkilere ve yorumlara yol açtı.

Tabi bir Türkiye muhalefet partisi başkanının gene Türkiye cumhurbaşkanını, İsrail başbakanı ile aynı kefede nitelemesi başlı başına bir talihsizliktir.

Rahmetli annem çok veciz bir söz söylerdi “Akıl odur ki başına geleceği bile, göz odur ki dağın arkasını göre”

Parti başkanlarının konuşmalarını genellikle ya yardımcıları ya danışmanları hazırlar. Bu konuşmayı da Meral hanımın bir danışmanı hazırlamıştır.

Normal olan konuşmayı yapacak olan kişinin yazılı metni konuşma yapmadan önce dikkatli bir şekilde okuması, yorumlaması, değişecek bir yeri varsa değiştirmesi, eklenecek veya çıkarılacak bir yeri varsa eklemesi veya çıkarması gerekir.

Yapılan davranışa iyi niyetli bir yaklaşım olacaksa, densiz bir danışman bir gurup konuşma metni hazırlamış, promtere yüklemiş, Meral hanım da, daha önce hiç okumadan önüne gelen yazıyı promterden millete karşı okumuş.

Yazıyı yazan, yazıyı okuyan mesajın önünü, arkasını, dış dünyada nasıl yorumlanacağını, nasıl ülkemizin aleyhinde kullanılacağını, İsrail’in katliamlarının, soykırım uygulamalarının, baskı ve yıldırma rejiminin, çocuk katilliğinin bir Türk muhalefet partisinin genel başkanı tarafından meşrulaştırıldığı olarak algılanabileceğini tabi ki hiç hesap etmemişlerdir.

Akşener tarafından yapılan Erdoğan, Netenyahu benzetmesine başka bir açıdan bakalım.

Yoksa bilinçli, planlı bir benzetmemi yapıldı?

Bir siyasi mühendislik mi yapılmak isteniyor?

Tayyip Erdoğan kendisini Netenyahu’ya benzeten Akşener’e içinden sonsuz teşekkürlerini sunuyor ve peşin para görmüş Yahudi tüccar gibi ellerini ovuşturuyordur.

Akşener’in Netenyahu benzetmesi, ülkemizde dağılmakta olan Erdoğan taraftarlığını, tekrar Erdoğan etrafında konsolide olmayı getirecektir. En azından Erdoğan’ın son zamanlarda yaşadığı sürekli başarısız uygulamalarının üstünü “One minute” gibi örtmüştür.

Erdoğan, Netenyahu benzetmesinin bir diğer etkisi İsrail’in yaptıklarının meşrulaştırma çabaları olarak düşünülebilir.

Akşener’in bu niteleme çabası İsrail’in sahibi ABD başkanı Biden’a bir mesaj anlamı taşıyabilir mi?

ABD’ye mesaj gönderme İYİ Parti içinde var olduğu iddia edilen devşirme siyasetçiler tarafından kotarılmış olabilir mi?

Sayın Akşener’in ülkemizde çok etkili olmadığı bilinse de son yıllarda verdiği mesajları dikkatle takip etmek lazım ( HDP Kürt siyasetinin temsilcisidir, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapabilirim, Pervin Buldan ile ağaç dikebilirim , HDP ile anayasa yapılması için gn bşk yrd görevlendirebilirim )

Bu davranışlar Biden’ın “Erdoğan’ı Ankara’daki dostlarımızla devireceğiz” sözlerinden hemen sonrasında başlaması da ayrı bir yorum gerektirir.

Meral hanımın büyük ortağı ABD seçimlerinde daha sayım sürerken Biden’ın başkanlığını kutlamıştı.

Meral hanımın üvey ortağı zaten ABD’nin ülkemizdeki yerli işbirlikçisi.

İstiklal savaşımızın en önemli komutanlarından Kazım Karabekir Paşa şimdilerde yaşadıklarımızı o zamanlarda görmüş ve yaşamış, şöyle dile getirmiş “Öyle puslu hava ki şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor”

Lütfen göz önündeki insanları dikkatli izleyelim.