MHP-İYİP-ZP ve BBP'nin oy toplamı yüzde 10 bile etmiyor. Son 15 yılda Türk milliyetçilerinin oyu hiç bu kadar düşmemişti.
Erdoğan, seçim sonrası yutkunarak yaptığı konuşmada -başarısızlık nedenlerini- araştıracak, eksiklerimizi gidermeye çalışacağız diyerek özeleştiri yaptı.

Bir yanlışı düzeltmenin yolu, nerede hata yaptık sorusudur Bugüne kadar milliyetçi partiler, liderleri hiç nerede hata yaptık sorusunu sormadılar.

Onlar sormadı, taban da sormadı. Bu ölçüsüz, fikirsizve sınırsız teslimiyet her sonucu hazmedilebilir hale getirdi. Onun için bazı liderler seçim döneminde bile konforunu bozmuyor. Etnik ayrılıkçılığın her gün biraz daha cüretkarlaştığı bir dönemde acaba sayın Bahçeli kaç miting yaptı?

Sağlığı müsait değilse niye orada oturuyor, zamanı gelince gitmek gerekmez mi? Liderleri ne zamana kadar musalla taşı değiştirecek?

Oy kullanırken  onu öyle yara bere içinde görmek inanın beni çok üzdü, yapamadığı bir görevde kalarak kendine de harekete de kötülük ediyor.

Akşener, çok gezdi, Allah var başlarda gıpta ettim. Ama Şu son politikasının akla sığacak hiç bir yanı yok. İşini gücünü  bıraktı muhalefete muhalefet etti, Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmek için çırpınıp durdu. Partisini büyüteceğine İmamoğlu'na, Yavaş'a laf yetiştirmeye çalıştı.

Amaçsız, dağınık,agresif bir seçim çalışması yaptı. " Yaşasın gıcıklık, bir gıcıklık daha yapayım" gibi sözler bir parti liderinin söyleyeceği sözler midir? Yeniçağ'daki köşemde de yazmıştım,müstakil siyasetin en uygun zamanı yerel seçimlerin sonrasıydı. Bu zafere ortak olmak, gelecek seçimin favori partisi olmak varken Akşener yanlış bir zamanlama ve hiç yakışmayan bir seçim diliyle, dişiyle tırnağıyla biriktirdiğini yine kedisi yok etti.

O partide aklı başında hiç mi bir kişi yoktu ki, Akşener'e, "İki seçim arasındaki bu dar zamanda tabanımızı konsolide edemeyiz" demedi.

Zafer partisi ile BBP'nin durumları malum. Bana göre BBP başarılı oldu. Otuzun üzerinde ilçe  belediyesi ve Sivas'ı kazandı ki o kısıtlı imkanlara rağmen bu büyük başarı sayılır. Yiğidoları da kutlamak gerekir, rahmetli Yazıcıoğlu'na vefalarını gösterdiler.

Önümüzdeki haftalarda yeni çözüm süreçlerine teşebbüs edilebilir. Bunu durduracak olan milliyetçilerdir. Planlı olarak dağıtıldık, hem bedenen hem zihnen. Kötü olan zihinlerin dağınıklığıdır. Bu seçim herkese ders olmalı. Kimsenin ihtiraslarının, ufuksuzluğunun peşinde gitmeye mecbur değiliz.

Türk milletini düşünen kendinden fedakarlık eder, milletin kazancı karşılığında kendi kaybını göze alır. Türk milliyetçileri kimsenin ikbal merdiveni değildir.Birleşemeyenler küçüle küçüle yok olurlar. Daha dün kurulan, Erbakan vurgusundan başka hiç bir mesajı olmayan şu YRP kadar bile olamamak utanç olarak bu parti ve liderlerine yeter. İktidar olmak, bu ülkeyi yönetmek istiyoruz, ne olur önümüzden çekilin.

Sizi çiğneyerek yürümek istemiyoruz. Mecbur kalırsak bunu da yaparız.