Yıllarca bize darbe vesayetini bürokrasi diktatörlüğünü yıktıklarını ve bunu yapmakla her vesile ile övünen siyasal islamcı iktidarın hariciyecilerimize monşer damgasını vurduktan sonra dış temsilciliklerimiz de de kendi kadrolaşmasını hızla yaptığına hep birlikte tanık olduk. Geldiğimiz noktada cumhuriyetimizin 100. yılına atfen önemli bir Türk çalıştayına katılmak üzere yurt dışına çıktığımda gözlemlerimi sizlere aktarmak istiyorum.
Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla dünyanın her yerinde kutlayanları gördükçe kardeş ülkelerin devlet başkanlarının anlamlı mesajlarını duydukça, bizim bürokratlarımız hariciyecilerimizin yaptıkları bizi hem çok üzdü hem de hayretlere düşürdü.
Düşünün büyükelçilikler konsolosluklar 100. yıl resepsiyonu yapıyor; bay konsolos ve büyükelçiler belirledikleri listeler dışında cumhuriyet kutlamalarına kimse katılamıyor yani körler sağırlar birbirlerini ağırlıyor. Bu ayrımcılık adeta bölücülüğe dönüşür kaygısı ile bu uyarıcı yazıyı yazıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının gurbette cumhuriyetlerinin 100. yılını kutlama haklarını adeta elinden alındığı bir yöntem ve yaklaşım tarzı neye ve kime hizmet eder? Bu soruyu sorma hakkımız değil mi? Hariciyecilerimiz işi iyice ilerleterek bununla da yetinmiyor özel sektör örneğin bir banka cumhuriyet kutlamaları için resepsiyon düzenliyor tabii ki büyükelçi veya başkonsolosu davet ediyor başkonsolosumuz ya da büyükelçi ekselansları resepsiyona kimleri çağırdınız önce listeyi bana gönderin diyor. Eğer ekselanslarının beğenmediği tipler var ise o resepsiyona ya katılmıyor ya da listeden onları çıkartıyor ve Türkiye’de biz diyoruz ki 21. yüzyıl Türk yüzyılı olacak. Türkiye’de milli birlik ve beraberlik olacak.
 Büyük Türkiye hayallerinden bahsederken küçük hesap yapan hariciyecilerimiz yurtdışında adeta Türklerin içine fitne atıyor. Ayrıcalıklı sınıf veya kişiler oluşturuyor iddiaları yabana atılamaz oluyor! Şimdi bu yazıma cevaben yazabilecekleri kusur yada eksiklerine mazeret tek şey var ? Kutlama resepsiyonlarını genele yaymama sebeplerini PKK ya FETÖ ile ilintili diyebilirler! Açıkçası bu yapılarla ilintisi olanlar zaten o resepsiyona kesinlikle hem gelmezler, hem de korkar gelmezler bu sebeple ileri sürülecek bu tip gerekçeler çürümüş olur. Zaman zaman hariciye bürokratlarımızla ilgili gezdiğimiz ülkelerdeki vatandaşlardan gurbetçilerden aldığımız şikayetleri gerek televizyonlarda gerekte yazılarımızda dile getirmeye çalışıyoruz özellikle bir tanıdığım hariciyeci yoktur ayrıca hiçbir hariciyeci ile kötü anım da yoktur ama gazetecilik kamusal bir görevdir anayasanın değişmez vatandaşın haber alma hakkına riayet etme görevidir.  Gördüğümüz yanlışı cumhurbaşkanına kadar herkes için yazıp çiziyoruz hariciyeciler torpilli değildir. 
Evet beyler sizden çok şey mi istiyoruz? Türk milletini bölmeyin Türk milletini kaynaştırın Türk milletine Türkiye Cumhuriyetini sevdirmek sizin görevinizdir. Bu fakir milletin hazinesinden hak etmediğiniz paraları almayın, çalışın doğru olun aldığınız parayı hak edin helal para yiyin. Yurtdışında ticari ateşelerimize de sesleniyorum sadece MÜSİAD üyelerine ayrıcalıklar tanımayın onların işlerini hızlandırırken Türk vatandaşlarının işlerini de aynı eşit bir şekilde yapın lütfen. Kiralamalarda teşviklerde çok ciddi yolsuzluk iddiaları yenilir yutulur değil. Bilmiyorum ama iddialar çok ve büyük. Lütfen büyük Türkiye hayalimize hep birlikte el atalım.