Kerkük'te Türklere yapılan soykırım

Bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK fesih kararında ne diyor; “Türkler bize asimilasyon uyguladı, zulüm gördük ve soykırıma uğradık!” bu sözleri ile tarihi bir yalan daha ortaya atmış oldular. Dertleri hiçbir zaman Türk ve Kürt kardeşliği olmadı. Her zaman kalleşliğin peşinde olduklarını sözde son fesih açıklamaları ile bir kez daha belli ettiler.

Asıl soykırıma uğrayan, talan edilen, sürgün ve zulüm gören Türkler olmuştur.

İşte gerçekler:

Kaliteli Irak petrolünün 1927 yılında ilk kez Kerkük’te çıkarıldı. Bu gelişme kadim Türk kentinin ve Irak'ın kaderinin yeniden çizilmesi yanında sosyo-ekonomik dönüşümünde belirleyicisi oldu.

1957 yılında Irak'ta yapılan nüfus sayımına göre, Kerkük kent merkez nüfusunu 45.306 Türk, 40.047 Kürt ve 27.127 Araplar oluşturuyordu.

Sadece aşağıdaki örnek bile bölücü hareketlerin emperyalizmin bir aparatı olduğunu onlara hizmet ettiğini ve soykırımı kendilerinin yaptığını anlatıyor:

Arapların-Kürtlerin desteklediği General Kasım 1958'de Irak'ta askeri darbe yaptı. Darbedeki temel sebep, ülke doğal kaynaklarına kimin sahip olacağı çatışmasıydı; çünkü ülkede İngilizler ile Sovyetler Birliğinin menfaatlerinin kapışması vardı.

Askeri darbeden güç alan Barzani partisi KDP, “Kürdistan’a Çağrı” başlıklı bildiri yayınlayarak “Turancılar” dediği Türkleri hedef gösterdi.

Çok geçmeden Kerkük'te Türklere yönelik katliam başladı. Katliamların başladığı 14 Temmuz 1959’da öldürülen 20 Türk’ün cesedi alçakça ve vahşice caddelerde sürüklendi. İlk gün soydaşlarımıza ait 70’ten fazla iş yeri yağmalandı. Bir gün sonra kalleşçe öldürülen Kerküklü Türk sayısı 100 kişiye aştı. Sonuçta toplamda iki bin Türk’ün katledilmesi, etnik temelli bir kıyım, bir soykırım ve sadizmdi. Süreçler içinde Irak'ta Türklerin yaşadığı şehirlerde tapu daireleri basıldı, evraklar yakıldı. Türkler sürgün edildi. Buralara Kürtler yerleştirildi. Türk yerleşim yerleri işgal edildi.

Türk Kürt kardeşliğinin önünde hiçbir Türk ve Kürt engel değildir. Engel olan bölücü terör örgütü PKK gibi emperyalizmin emrine girmiş ve onlara hizmet edenlerdir.

Ayrılıkçı Kürt isyanları ve terör örgütlerinin arkasında başta İngiltere olmak üzere, İsrail, Amerika, Fransa, Yunanistan, Almanya gibi ülkeleri görmekteyiz Bu değişmez ve değişmeyecek bir gerçek olarak her zaman karşımızda duracağını unutmadan hareket etmek gerekir. .

KERKÜK ZİNDANLARI

Kerkük'ün zindanına attılar beni

Kerkük'ün zindanına attılar beni

Mazlumlar sürüsüne kattılar beni, kattılar beni

Mazlumlar sürüsüne kattılar beni, kattılar beni

Bir yanım dağladılar ateşle annem

Bir yanım dağladılar ateşle annem

Ne suçum ne günahım yaktılar beni, yaktılar beni

Ne suçum ne günahım yaktılar beni, yaktılar beni

Türkmen obalarından göçen anneler

Türkmen obalarından göçen anneler

Ne yuvaları kalmış ne de haneler ne de haneler

Ne yuvaları kalmış ne de haneler ne de haneler

Gök kubbeyi sarsar mazlum feryadım

Gök kubbeyi sarsar mazlum feryadım

Elbette bir gün güler bize seneler, bize de seneler

Elbette bir gün güler bize seneler, bize de seneler

Şiir: Kerküklü Av. Fahrettin Ergeç

Kıraç - Kerkük Zindanı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Hazır Arşivi

Terörsüz Türkiye - Kürt isyanları ve PKK

14 Mayıs 2025 Çarşamba 20:40

Ya yandaş ya fondaş

13 Mayıs 2025 Salı 01:11

Başbuğun Türkiye ve Dünya siyaseti

10 Mayıs 2025 Cumartesi 15:18

Yüksek gerilim ve gelen tehlike

08 Mayıs 2025 Perşembe 21:51