Bir Turan gezisi ardından

Başlığın konumuzla alakası olsun istedimç Macaristan’da bu sene törenle uygulanan atalar günü için 16 kişilik bir heyetle İlteriş Vakfı’na ait otobüsle karayoluyla Macaristan’a gittik. Hani derler ya insan tanımak istiyorsan yolculuk yap, 16 kişinin içersinde birbirinden farklı meşrep ve mizaçlı genç ve yaşlı delikanlılarımız vardı her insanın karakteri huyu suyu farklı olsa da olumlu baktığınızda bunun ne kadar güzel rengarenk bir çiçek gibi zenginlik olduğunu görebiliyorsunuz, yolculuk esnasında işten kaytarmak ön almak bir yana olsun birbirinden değerli dostlar edindik. Ben nasıl unutayım Adem Can’ı veya Saim kaptanı her türlü aykırı görüşleri ile istediği kadar gıcıklık yapsa da Enver İpek sevilmez mi?

Ahmet Tüfekçi’nin akil adam duruşu Mehmet Taşdelen'in muzipliği, İsmail Türk’ün huysuzluğu, Mustafa kaptan gibi alçakgönüllülüğün fedakarlığın ve esprüterliğin nirvana yaptığı bir adamla yolculuk tabii ki mükemmel olacaktı.

20.

Evet araçta bulunan heyetin tümü renkli simalar hayatları hep yüksek heyecanla geçmiş olağanüstü görgüsü yüksek farkındalıklar yüksek insanlar bu insanlarla anlaşmak yedi gün yedi gece 24 saat beraber olmak aynı havayı solumak horlamalarını dinlemek aklınıza ne geliyorsa hepsini yaşamak unutulmayacak anılarımızdan biri oldu.

Kürşad Şendal Edirne’yi temsilen aramızdaydı yol arkadaşlığı unutulmayacak dostlarımızdan...  Hele hele ayaklı ansiklopedimiz Muzaffer Kılıç hepimizin aydınlık yüzüydü.

16-2

Evet ben de dünyada çok şeyler gördüm ama böyle özel bir hatıralı hikayemizin olması gerçekten unutulmayacak bir şeydi. Her zaman söylerim ortak paydası olan dostlar ortak heyecanlar oluşturursa ölmeyecek dostluklar oluşur. Bu heyetin ortak hedefi Turan, ortak heyecanı Turan olunca yol kenarlarında durup konserve açıp karpuz kesip peynir ekmekle yenen o lezzetli yemekler asla unutulamaz beş yıldız restorantlarda yedigimiz yemekleri vallahi beş çekerdi. Mustafa kaptanın semaverle bize çay demlemesi başka bir lezzetti. Kapılarda İngilizce tercümanlık yapan resmi işlerimizi takip eden en gencimiz Bekirali de uyumlu ve saygılı. Kaptanlığımızı üstlenen Metin Can ve Osman Turan işlerine her dakika burun soksak da sabırla bizi dinleyen fedakarlarımızdı. Ömer Bezci'nin ve Savcı Bey’in beyefendiliği dillere destan ender kardeşimiz oyuncak fabrikasının sahibi olsa da oynamak için bize oyuncak getirmediği için kırılmıştık ona.

15-2

Bilge adam İbrahim hoca nükteleri ile sohbetlerimize renk kattı. Evet yaşça büyük olanlarımız sık sık tuvalete çıkmak isteyip yolculuğu baltalasa da; bununla bile eğlenmeyi bildik. Bu güzel yedi gün bir rüya gibi gelip geçti. Kamp alanında farklı milletlerden türkülerle ekmek paylaşmak yemek paylaşmak battaniye yatak paylaşmak çok güzeldi. Türk bayrağını görenlerin tebessüm ve sevgiyle yanımıza yanaşmaları asla unutulamaz, Romanya’da Romanya Türk ticaret odası başkanı Tamer Atalay’ın onurumuza verdiği yemek ve nazik misafirperverliği bambaşkaydı.

13-6

Macaristan’a ilk gelişimizde, değerli kardeşim Hakan Küçükali'ye ait Saray'tır parkında yedigimiz enfes gulaş çorbası ile güne başladık, Saray'tır parkında duş ve günlük ihtiyaçlarımızı tamamladıktan sonra kurultayın düzenleneceği alana geçtik. Bu vesileyle Küçükali kardeşlere çok teşekkür ediyoruz.

Turan kurultayının yapıldığı alanda karşımda Avusturya Viyanadan İrfan Turan Acar görünce sevincim başka bambaşka oldu o rahatsız haliyle bizim için ne yapabileceğiz diye kıpır kıpır etrafımızda dolaştı arabasıyla eşyalarımızı taşıdı bize mihrimahndarlık yaptı, Yusuf Yerli kardeşim ve Ahmet Aytaç Belçika'dan gelmiş tarihsel kıyafetiyle elinde makinasıyla video ve resim çekiyordu. Birbirinden değerli dostluklarımız oluştu ortak dostlarımızın dostlarıyla karşılaştık, Makedonya’da Türk birlik hareketinin başkanı eski Makedon milletvekili Erdogan Saraç beyle görüşmemiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukların bir bölümünün geçtiği dedesinin evine Kocacık köyüne gittik. Kurultayda İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kuleyin Bey’in gelip bizlere sarılıp özlem gidermesi Türk milliyetçiliği için neler yapılabilir istişaresindeki fikir alışverişleri Lütfü Türkkan’ın Makedonya’da bizlerin ağırlanması için elinden geleni yapması güzel şeylerdi evet bir daha gördüm ki Turan dünyasının Türk Birliği’nin amiral gemisi büyük sevdamız Türkiyemizdir.

12-14